Køb din flybillet på det rigtige tidspunkt og spar penge

Vidste du, at flybillet- priserne på flyrejser i gennemsnit ændrer sig 61 gange fra de bliver sat til salg til afrejsedatoen? Oveni det kan der på samme flyvning være en række forskellige priser baseret på klasse, bagagegodtgørelser, valg af sæde etc. De flypassagerer, du sidder i samme fly med, har sandsynligvis betalt en helt anden pris for deres billet, end du har.

Der er mange forskellige faktorer, der afgør, hvad det bedste tidspunkt at købe en flybillet er, herunder den enkelte ugedag, tidspunktet på dagen, antallet af dage billetten købes i forvejen, og sågar måneden du vælger at rejse i. Det handler kort sagt om at planlægge rejsen til punkt og prikke, og denne planlægning gør denne artikel rede for. 

Hvilken dag er den bedste at købe flybilletter?

Flyselskaber annoncerer normalt billetsalg og tilbud på tirsdage, hvilket gør det til den bedste dag at købe flybilletter. Der er endda en bestemt tirsdag, hvor flyene er billigst: tirsdagen efter Thanksgiving (som i år ligger på den 26. november). De fleste rejsende har allerede booket deres julefly, og efterspørgslen falder markant omkring dette tidspunkt, hvilket får flyselskaberne til at nedsætte priserne.

Dette betyder ikke, at du kun skal søge efter flyvninger på tirsdage - nogle undersøgelser har konstateret, at prisforskellen ikke er så betydningsfulde. Flyselskaber må ifølge reglerne ændre sine priser på deres fly en gang i timen.

Mens den bedste dag at købe flybilletter kan være tirsdag, er det bedste tidspunkt at flyve normalt i midten af ugen. Hvis du skal rejse langt, så skal du, for at finde de billigste flypriser, flyve på en onsdag eller torsdag og vende tilbage på en mandag eller tirsdag. Dette gælder især for internationale flyvninger. Hvis du skal flyve en kortere afstand, så skal du flyve på lørdag og vende tilbage på tirsdag eller onsdag.

Hvilken tid er den bedste at booke en flybillet?

Undersøgelser er generelt ret enige om dette faktum: det bedste tidspunkt på dagen at booke en flyrejse er omkring kl. 15:00.

Du skal også overveje, hvilken tid på året, der er den bedste at booke en at flypriserne er højest i juni, sandsynligvis fordi mange familier planlægger sommerferien i sidste øjeblik flyrejse. Undersøgelser viser,. Dette er også grunden til, at priserne er lavest i august og september, hvor familier har været ude at rejse, vender hjem og skal til at tænke på skole og arbejde. Så hvis du kan gøre klogt i at book i disse måneder, såfremt det passer med din kalender.

Generelt er rejse om sommeren dyrere end andre tider på året, og det er også tilfældet for flyvninger. At flyve i september og oktober er generelt en billig mulighed på grund af de feriegæster, vi tidligere har nævnt. Som forventet er december den dyreste måned på grund af højtiden. På den anden side er januar en af ​​de bedste tidspunkter på året at booke flybillet til en rejse og flyve afsted. Den faldne efterspørgsel efter jule og nytår plus det kolde vejr får mange flyselskaber til at sænke sine priser dramatisk.

Hvad angår det bedste tidspunkt på dagen at rejse, er svaret altid tidlig morgen. At booke en tidlig morgenflyvning er ikke kun billigere, men kan også hjælpe dig med at undgå flyforsinkelser og aflysninger.

Er du ikke et morgenmenneske? Flyvninger omkring middagstid er også et godt bud for den budgetbevidste rejsende, men du kan støde på forsinkelser, som er blevet opbygget i løbet af dagen.

Hvor lang tid i forvejen skal du bestille din flybillet?

Du kan spare penge ved at følge de ovenstående tip, hvis du planlægger at rejse om sommeren. Men hvis du virkelig vil spare penge på årets sommerferie, så skal flyrejsen bookes lang tid i forvejen for netop at undgå de højere billetpriser. Men hvor lang tid på forhånd skal du booke din flybillet? Og hvornår er den billigst?

De fleste undersøgelser viser, at flybilletpriserne er lavest 90 til 120 dage forud for flyrejsens afgang. Så du skal for at få den billigste flyrejse planlægge fremad. Billetpriserne forbliver forholdsvist lave indtil 20 til 30 dage før afgangen. Du skal derfor ikke være for bekymret, hvis du ikke kender dine rejseplaner fire måneder fra nu. Men hvis du venter til det sidste øjeblik - to uger eller mindre fra afrejsen – skal du forvente at betale mere.

Det bedste tidspunkt at købe flybilletter varierer også efter den sæson, du planlægger at rejse. Sommeren er den mest populære rejsetid, og flybilletterne er billigst, hvis de bestilles 100 dage i forvejen. Der er færre, der rejser i efteråret, så til en rejse i denne periode behøver du blot at bestille dine flybilletter 70 dage i forvejen for at få de billigste billetter.

Denne artikel fokuserer på de billigste flyvninger, men hvis du er på udkig efter det bedste flysæde eller noget helt tredje, så kan den bedste tid variere. Hvis du ønsker en bestemt flydag, -tid eller -sæde, er det bedst at booke 200 dage i forvejen.

Er du ikke så god til at planlægge? Det kan virke helt overdrevent at booke en billet 120 til 200 dage før en rejse, men det giver dig de absolutte bedste muligheder. Er du ikke så struktureret, så sørg i det mindste for at bestille billetterne mindst to uger før afrejse. Flyselskaberne drager nemlig fordel af de mindre struktureret, og skyder priserne i vejret to uger før.

Hvor kan jeg ellers spare penge på flyrejsen?

Du kender de billigste ugedage at flyve og de bedste tider - men nogle gange kan du bare ikke få de dage eller tider til at passe. Eller der kan endda være billigere flyvninger, der findes på forskellige dage eller tidspunkter. Hvordan kan du virkelig være sikker på, at du får den bedste pris?

Et godt råd er at tilmelde dig apps, hvor du kan sammenligne priserne, finde afbudsrejser og få et overordnet overblik. Nogle apps giver desuden notifikationer, når priserne falder. Et andet godt råd er at blive medlem af et flyselskab. Selv hvis du ikke flyver ofte, kan point tilføjes, og de kan ofte overføres til et andet flyselskab, hvis de er inden for den samme flyselskabsalliance. Medlemmer af flyselskaber får sommetider også gratis tasker, prioriterede sæder og andre frynsegoder.

I sidste ende afhænger det bedste tidspunkt at købe flybillet af dine prioriteter, men hvis det er dit mål at få det bedste tilbud, så får du lige et lille resume her: Køb din billet tirsdag kl. 15.00, fra 90 til 120 dage før rejsen eller i januar. Flyv om morgenen, midt i ugen, når som helst på nær i sommerhøjsæsonen. Og tilmeld dig apps der kan fortælle dig, når flypriserne falder. Med alle disse tip kombineret flyver du meget billigere.

Og glem ikke at kontakte FlyPenge, hvis noget går galt under din rejser. Vi kan hjælpe dig med at få din berettigede kompensation. Du skal blot indsende krav. Vi er her for at sikre, at du får de penge, du fortjener uden besværet. Kontakt os i dag for at kontrollere, om du er berettiget til kompensation.

Læs også om hvordan du kan rejse på budget, og hvordan du kan spare penge på din næste flyrejse.

 

Flypriser FAQ

Hvilken dag er den bedste at købe flybilletter?

Flyselskaber annoncerer normalt billetsalg og tilbud på tirsdage, hvilket gør det til den bedste dag at købe flybilletter. 

Hvilken tid er den bedste at booke en flybillet?

Undersøgelser er generelt ret enige om dette faktum: det bedste tidspunkt på dagen at booke en flyrejse er omkring kl. 15:00.

Hvor lang tid i forvejen skal du bestille din flybillet?

Du kan spare penge ved at følge tips i artiklen, hvis du planlægger at rejse om sommeren. Men hvis du virkelig vil spare penge på årets sommerferie, så skal flyrejsen bookes lang tid i forvejen for netop at undgå de højere billetpriser. Men hvor lang tid på forhånd skal du booke din flybillet? Og hvornår er den billigst? Læs mere i artiklen ...

Hvor kan jeg ellers spare penge på flyrejsen?

Et godt råd er at tilmelde dig apps, hvor du kan sammenligne priserne, finde afbudsrejser og få et overordnet overblik. Nogle apps giver desuden notifikationer, når priserne falder. Se flere gode råd i artiklen ...

Hvor ofte ændres priserne på flybilletter?

Priserne på flyrejser ændres i gennemsnit 61 gange fra de bliver sat til salg til afrejsedatoen? Oveni det kan der på samme flyvning være en række forskellige priser baseret på klasse, bagagegodtgørelser, valg af sæde etc.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €