Er det værd at søge kompensation for flyforsinkelser?

Mens du beskæftiger dig med en flyforsinkelse eller aflysning, er det første du tænker på sandsynligvis ikke at få kompensation. I stedet er du nok mere fokuseret på at afslutte din nuværende rejse og at ankomme til din endelige destination uden flere irriterende udfordringer.

Ingen form for tænkning kan forberede dig på den potentielle juridiske kamp som du står overfor, når du skal søge om kompensation for dit aflyste fly. Måske overvejer du, om det overhovedet er det hele værd, at køre en juridisk kamp med flyselskabet?

Hvis du spørger os her fra Flypenge, så er hver en sag uden tvivl, vigtig nok til at tage grundigt kig på. Flyselskaberne vil aldrig gøre tingene lette for dig, men passagerne i EU kan heldigvis respondere til forsinkelser og aflysninger med en virkningsfuld kraft, fordi de har rettigheder.

Vi er opmærksomme på de forskellige forsinkelsestaktikker som mange flyselskaber benytter sig af, men vigtigst af alt, forstår vi os på dine rettigheder.

Et flyselskab kan forsinke din kompensationsanmodning, men vi er klar til at hoppe igennem de forskellige udfordringer, der måtte opstå, og smide alt vi har i hænderne for, at der bliver responderet ansvarsfuldt til din anmodning om en kompensation. Om så vi skal gå i retten, for at få din kompensation udbetalt. Herunder, kigger vi nærmere på tre aspekter som handler om at indsamle kompensation for flyforsinkelser i EU.

FORSTÅ DINE RETTEGHEDER OG HVORNÅR DU SKAL KÆMPE KAMPEN

Hvis du ikke har nogen idé om dine rettigheder som passager i EU, så er dine forsøg på at få en kompensation for dit aflyse fly, måske en fiasko

Selv hvis du ved hvad dine rettigheder er, så er det lige så vigtigt at vide, hvordan du eksekvere den viden i din nuværende unikke situation. Dette er rigtig vigtigt, da de nærmere unikke omstændigheder omkring din sag er afgørende for sagens resultat.

Dine rettigheder som passager indgår i loven om den Europæiske Passager Rettigheds Regulation EF 261/04. Loven siger at du kan få en maksimum kompensation på op til €600 som dækker over lange forsinkelser, problemer med forbundne fly og overbookede fly såvel som aflysninger.

Hver en situation som vi har beskrevet her, har en fælles synder, nemlig luftfartsselskabet. Hvis det er ekstraordinære omstændigheder, der er skylden i forsinkelsen eller aflysningen, så får du nok ikke en reel kompensationssag, men husk dette. Luftfartsselskabet ser din sag, som blot endnu en sag ud af mange, og på ingen måde kommer din sag til at være unik fra de tusinder af andre anmodninger der er om kompensationer.

Flyaflysninger og forsinkelser er virkeligheden og dagligdag for flyindustrien. Først når du begynder at lægge seriøst arbejde i din sag, vil du få deres opmærksomhed og da er der mulighed for at få en kompensation.

FORSINKELSESTAKTIKKER SOM LUFTFARTSSELSKABERNE BRUGER

Hvis EU’s flyforsinkelses kompensationsproces var nem, så ville flyselskaberne tabe mange penge. Selvfølgelig vil de ikke gøre det så nemt. Det er dét der er hele pointen!

At forsinke disse sager, er en sport for nogle luftfartsselskaber. De bliver behandlet som var det en stirre konkurrence, hvor de kan blinke så mange gange som de vil, men de taber ikke før det hvide flag bliver hejst.

Luftfartsselskaber kan give dig masser af fly data og vejrudsiger, og typisk ser de ikke rigtige ud. Dette er et eksempel på et luftfartsselskab, som prøver at bevise at der var ekstraordinære omstændigheder, som var synderen bag forsinkelsen eller aflysningen.

Læs også hvorfor det er vigtigt, at du kender til dine passagerrettigheder.

LAD Flypenge KÆMPE DIN SAG FOR KOMPENSATION

At kæmpe for flyforsinkelseskompensation på egen hånd, er en seriøst udfordrende opgave, som kan ende med at være så dyr, at du ender med at stå i gæld. Hvis du er klar på dette, så held og lykke!

Hvis ikke, så få din kompensationssag løst gennem os, det er det vi er her for, og vi vil gerne arbejde med dig, gennem hele sagsforløbet.

Læs mere om dine rettigheder ved flyforsinkelser her, og læs mere om dine rettigheder ved flyaflysninger her.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €