Hvor lang tid før en flyvning skal jeg ankomme til lufthavnen?

Når du rejser med fly, er det vigtigste at være i lufthavnen i god tid - tidligt nok til at tjekke din bagage ind, håndtere køer og gennemgå sikkerhedsproceduren. Men hvor lang tid før afgang er god tid? Det får du svaret på i denne artikel. Din rejse starter allerede i det øjeblik, du låser din hoveddør og forlader dit hjem. Du har måske før prøvet at ankomme i sidste øjeblik i lufthavnen med hamrende puls. Det er bestemt ikke optimalt taget i betragtning af alle de udfordringer, du kan støde på i en lufthavn. For udover at komme i god nok tid til at nå dit fly, så skal du også indtjekke din bagage, gennem security, finde gaten, hvorfra dit fly afgår. Derudover kan særligt travle lufthavne være præget af timelange køer. Den præcise ankomsttid i lufthavn afhænger således dels af dit flyselskabs boardingtid, afgangslandet, de administrative formaliteter og sikkerhedsprocedurerne.

Hvor mange timer før flyvningen?

Det anbefalede tidspunkt at ankomme til lufthavnen før en flyvning kan variere afhængigt af destinationen, flyselskabet, afgangslufthavnen og typen af flyvning (indenrigs eller international).
Generelt er det tilrådeligt at ankomme til lufthavnen:
 • 3 timer før flyvning for internationale flyvninger
 • 1 time og 30 minutter før flyvning for indenrigsflyvninger
Vær dog opmærksom på:
 • Check-in af bagage er ofte ikke længere muligt en time før afgang
 • Ombordstigning lukker normalt 15 minutter før starttid

For internationale flyvninger

Procedurerne er længere og mere kompleks ved internationale flyvninger, så vær mindst 3 til 4 timer før i lufthavnen. Vær opmærksom på, at du normalt kan tjekke din bagage ind 3 timer før afgang, hvis du gør det for sent (mindre end en time før afgang), kan du blive nægtet at in-checke din bagage.

Til indenrigsflyvninger

Procedurerne ved indenrigsflyvninger er ret hurtige, så du bør være i lufthavnen mindst 1 til 2 timer før flyvningen. Hvis du rejser i Danmark, og du har en flyvning med automatisk check-in og ingen bagage, kan 45 minutter være nok. Vi anbefaler dog altid at ankomme i lufthavnen 2 timer før i tilfælde af forsinkelser. Vær opmærksom på, at du normalt kan tjekke din bagage ind 2 timer før afgang, hvis du gør det for sent (mindre end en time før afgang), kan du blive nægtet in-checke din bagage.

Hvorfor ankomme til lufthavnen flere timer før flyvningen?

Når du ankommer i lufthavnen i god tid, har du et større spillerum til at håndtere uforudsete begivenheder, såsom køer, booking problemer eller forsinkelser. Frem for alt giver det dig mulighed for at tjekke din bagage ind - hvis du ankommer mindre end en time før afgang, kan lastrummet potentielt være lukket. Her er de forskellige trin, du skal igennem, når du ankommer til lufthavnen, før du kan gå ombord på flyet og tage afsted til din destination:

Find check-in skranken

Den tid, det tager at finde din lufthavns check-in-skrank, kan variere afhængigt af lufthavnens størrelse og layout og din viden om lufthavnen. Hvis du er i udlandet og ikke taler det lokale sprog, kan det være besværligt at forstå skiltene og finde rundt. Her er de ting, du bør overveje:
 • Før du ankommer til lufthavnen, skal du gøre dig bekendt med lufthavnskortet ved at tjekke lufthavnens hjemmeside. Nogle lufthavne tilbyder interaktive kort, så du nemt kan finde check-in og gaten.
 • Kom altid i god tid, hvis lufthavnen er stor, da der kan være lang afstand mellem de forskellige gates.
 • Følg skiltene i lufthavnen, der peger dig i retning af check-in skranken. De fleste lufthavne er godt skiltet for at guide rejsende. Hvis du er i tvivl eller har svært ved at finde din check-in hal, så tøv ikke med at bede lufthavnspersonalet om hjælp.

Sikkerhedskontrol

Sikkerhedskontrol kan være tidskrævende, især hvis lufthavnen er meget travl. Du skal scanne din kuffert og endda gennemgå søgningen, hvis du bliver bedt om det af en ansat.

Shopping og spisning i lufthavnen

Der er ikke noget bedre end at have god nok tid til at kunne gå på opdagelse i lufthavnens toldfrie butikker. Det kan også være tiltrængt med en forfriskning eller et måltid i en af lufthavnens restauranter, inden din rejse begynder.

Ombordstigning

Du har brug for tid til at komme til gaten, især i større lufthavne, der kan kræve lange gåture. I særligt store og travle lufthavne kan det ydermere ofte være svært at finde gaten.

I hvilke tilfælde skal jeg ankomme 5 timer før flyrejsen?

Du bør ankomme fem timer før dit fly letter i lufthavnen, hvis:
 • Afrejselufthavnen ikke er i dit hjemland
 • Du rejser med et internationalt fly
 • Du har bagage, der overstiger den lovlige vægt (bagagebetalingsprocedure)
 • Du har overdimensioneret bagage til check-in (såsom klapvogn, surfbræt osv.)
 • Du skal bevise, at der er et problem med dine rejsedokumenter.
Læs også om sådan kommer du hurtigt og nemt igennem lufthavnen.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €