Forsinket flyvning på 3 timer? Sådan indgiver du dit krav

Flyrejser er en af ​​de mere komplekse systemer i vores moderne historie. Det er dog langt fra et perfekt system. Flyselskaber og deres medarbejdere befinder sig ofte under konstant pres og stress, især når en flyvning er forsinket i over 3 timer.  

Hvis du rejser ofte, er der store chancer for, at du har oplevet en flyforsinkelse. Uanset om din flyvning blev forsinket i over 3 timer eller mindre, så ved du sandsynligvis hvilken kamp, det kan være som rejsende at få den berettigede kompensation. Men ikke desto mindre bliver din berettigede kompensation større, jo længere tid forsinkelsen var. 

Krav til kompensation for flyforsinkelse: En oversigt 

Inden vi går videre, skal vi berøre det grundlæggende om kompensation for flyforsinkelse, og hvordan du kan indgive et krav ... Lad os dykke ned i reglerne. 

DET GRUNDLÆGGENDE 

Omstændighederne omkring dit krav på kompensation har flere lag. Din kompensation hviler på den specifikke situation ved din forsinkelse. Hvis situationen lever op til EU-forordningen 261, så har du krav på op til 3.485,00 kroner i kompensation. 

Kompensationsbeløbet varierer typisk fra 907,50 kr. – 3485,00 kr., hvor de to vigtigste faktorer er: 

 • Længden af ​​din rejse 
 • Hvor lang tid forsinkelsen varede

AFSTANDEN på dine PLANLAGTE REJSER 

Dette er relativt sort / hvidt sammenlignet med resten af ​​processen. Virkningen af ​​afstanden til dine planlagte rejser udregnes på denne måde.  

Forsinkelser på en rejse med kort afstand inkluderer alt under 1500 km. Disse rejser gør dig berettiget kompensation på € 250. Forsinkelser på rejser med mellemlang afstand mellem 1500 km og 3500 km, gør dig berettiget til i € 400 i kompensation. Forsinkelser på rejser, som er langdistanceflyvning (alt over 3500 km), gør dig berettiget en kompensation på € 600. 

FORSINKELSENS LÆNGDE 

Den nuværende EU-forordning 261, der blev oprettet i 2004 og styrket i 2015, skitserer de tidsgrænser, der skal overskrides for at have et legitimt krav om EU-kompensation for en forsinket flyvning. Forordning 261/2004 om fælles regler for erstatningskrav, og hvad der forventes af flyselskaber i en situation, der fører til forsinkelse eller annullering.  

Det er konstateret, at hvis en flyvning er forsinket i over 3 timer, så kan du have ret til kompensation. Kompensationen vil typisk variere fra € 250-600, som vi tidligere har nævnt.   

Om du fløj til eller fra EU med et EU-registreret flyselskab

Om du er berettiget til kompensation fra flyselskabet for et forsinket, overbooket eller aflyst fly, afhænger også af, om start- og/eller slutdestinationen ligger inden for EU, hvor længe og hvorfor du var forsinket, samt om flyselskabet er registreret i EU.

Flyruten EU registreret flyselskab Ikke-Eu registreret flyselskab
Fra og til uden for EU Ja Nej
Fra uden for EU til inden for EU Ja Nej
Fra inden for EU til uden for EU Ja Ja
Fra inden for EU til inden for EU Ja Ja

Men du skal være opmærksom på, at du sagtens kan være berettiget til kompensation, på trods af at der står “nej” i skemaet, hvis du eksempelvis har haft et forbindende fly på din rejse - dette gælder også ved charterrejser.

Ekstraordinære omstændigheder og andre undtagelser 

Der er stadig måder, hvorpå flyselskabet kan frasige sig ansvaret for forsinkelsen, og dermed dit krav på kompensation, selv hvis din flyvning er forsinket i over 3 timer. Når flyselskaber henviser til udtrykket “ekstraordinære omstændigheder” er årsagen til afbrydelsen uden for flyselskabets magt og kontrol. Sagt på en anden måde så kunne flyselskabet ikke have forudset eller forhindret forsinkelsen eller aflysningen, selv når alle rimelige foranstaltninger blev truffet. Når flyselskabet bruger udtrykket ekstraordinære omstændigheder, betyder det dermed, at flyselskabet ikke skal betale kompensation til passagererne for flyforsinkelser og aflysninger.

Disse omstændigheder inkluderer blandt andet: 
 • Dårlige vejrforhold 
 • Politisk ustabilitet 
 • Bane-lukninger 
 • Bird Strike
 • Medicinske nødsituationer   
 • Ulovlig arbejdsnedlægning
 • ATC-restriktioner
 • Strejke

Vær opmærksom på at det er en ufuldstændig liste, og der kan være andre situationer, der kategoriserer sig som ekstraordinære. En ting at bemærke er, at uforudsete tekniske problemer ikke længere betragtes som ekstraordinære omstændigheder, hvis din flyvning er forsinket i over 3 timer. Du kan i disse situationer derfor kræve kompensation. 

Flyselskabet skal kunne dokumentere at forsinkelsen ret faktisk skyldes en ekstraordinær omstændighed. Ellers skal de stadig betale dig kompensation. Situationer hvor flyselskabet ikke kan fratage sig ansvaret og blot melde en ekstraordinær omstændighed inkluderer;

 • Tekniske fejl
 • Interne operationelle problemer
 • Dårligt vejr ved en tidligere flyvning eller rute, som igen påvirker den pågældende flyvning (såkaldt knock-on effect)
 • Problemer med og mangel på besætning (hviletider, sygdom)
 • Kollision med et tredjeparts køretøj på kørebanen

Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på den aktuelle situation, hvis du vil have den kompensation, som du er berettiget. For at få mere viden omkring ekstraordinære omstændigheder, bør du læse vores artikel herom.

Tag de rigtige beslutninger

Når du står overfor en flyforsinkelse på over3 timer kan tingene hurtigt gå galt. Situationen forværres kun, når du undlader at indsende dit krav på kompensation. Hos FlyPenge stræber vi efter at give dig klarhed omkring din situation, og ikke mindst behandle den, så du får din berettigede kompensation. Vi håber selvfølgelig ikke, at du behøver at søge vores hjælp, men desværre er flyforsinkelser forholdsvist almindelige. Vi fokuserer på at beskytte dine rettigheder som passager.   

Kompensation for flyforsinkelse  

FlyPenge er til for at skaffe dig den kompensation for flyforsinkelse, du er berettiget til. Vi arbejder ud fra princippet om No cure No pay, hvilket betyder, at det kun koster noget, hvis vi vinder sagen. Du får aldrig en regning fra os, hvis vi ikke vinder sagen. Vi tager os af alt papirarbejdet, kommunikationen med flyselskabet, og vi tager dem endda i retten, hvis de nægter at betale din kompensation. Vi overfører pengene til dig, når dit krav på kompensation er accepteret fratrukket vores gebyr.

Vi innoverer altid vores strategi, så klienter får den kompensation, som de fortjener og er berettiget. Det er så enkelt, alt hvad du skal gøre, er at udfylde vores ansøgningsskema om din rejses detaljer. Når du har gjort det, overtager vi din sag.  

Find ud af netop dine muligheder, når du indsender en anmodning om kompensation for din flyforsinkelse. Udfyld vores online formular

Læs også om det er værd at søge kompensation for flyforsinkelser.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €