De 3 mest typiske årsager til flyforsinkelser

Det er umuligt at undgå at fly bliver forsinket eller aflyst. Du har måske også oplevet flyforsinkelser eller måske har du endda oplevet det op til flere gange?

Det er helt normalt at fly bliver aflyst. Det kan f.eks. være uvejr i det land man letter fra, eller der hvor man skal til, det kan være komplikationer i flytrafikken, sommetider kan piloten også blive syg, eller måske strejker piloterne for at få bedre ansættelsesvilkår. 

En undersøgelse fra Eurocontrol, som er den europæiske organisation for luftfarts navigation- og sikkerhed, viser, at antallet af aflyste fly er fordoblet, i takt med at flyselskaberne ikke overholder EU’s målsætninger om kundetilfredshed inden for flybranchen.

Der kan være rigtig mange årsager til, at et fly bliver forsinket eller aflyst, men i denne artikel kigger vi blot på de 3 mest typiske årsager til flyforsinkelser, så du kan rejse med mindst mulig forvirring.

Mangel på flyveledere

Den største grund til flyforsinkelser er, at der simpelthen er en kæmpe mangel på flyveledere i hele verden. Manglen på flyveledere står for ca. 60% af alle flyforsinkelser i Europa, iflg. Eurocontrol’s generaldirektør Mr. Brennan. Gennemsnittet af disse forsinkelser varer i ca. 40 minutter.

Det koster et flyselskab omkring 750 kr. i minuttet,for hvert minut flyselskabet, der er forsinket. Derudover koster det lufthavnene ekstra mange penge, da de skal betale højere lønninger til det personale, som bliver påvirket af forsinkelserne.

Både flyselskaberne og lufthavnene prøver at presse EU, ift. at finde på en løsning, men i øjeblikket ser det ikke ud til, at der er en løsning på vej. Derfor skal man forvente at i pressede måneder som juni, juli og august, at der kan opstå en del forsinkelser der. 

Dårlige vejrforhold

Dårlige vejrforhold er selvfølgelig også en væsentlig faktor ift. flyforsinkelser. Rent procentmæssigt står dårlige vejrforhold for ca. 25% af alle flyforsinkelser i Europa. Denne faktor vil nok altid være til stede i den ene eller anden form, da man altid vil tage sine sikkerhedsforanstaltninger, for at flyveturen bliver så sikker for passagerne og medarbejderne på flyet som muligt.

Dog forventes det at dårlige vejrforhold kommer til at spille en mindre og mindre rolle i fremtiden, da de nye flyvemaskiner, der bliver bygget, er langt mere robuste og har en avanceret teknologi, som gør, at de er langt nemmere at navigere for piloterne.

Læs mere om hvad du skal gøre, hvis dit fly er forsinket eller aflyst grundet dårligt vejr.

Flypersonalet strejker

Udover at der er en stor mangel på flyveledere, så er det også meget udbredt i det europæiske luftrum, at flypersonalet strejker grundet for dårlige arbejds- og lønvilkår. Strejker i flybranchen står for ca. 14% af alle forsinkelser i det europæiske luftrum, hvilket er et enormt højt tal.

Læs mere om strejke her.

Det er blevet langt billigere at flyve i dag kontra tidligere, da flyselskaberne i dag står i en stor priskrig. For at flyselskaberne kan overleve og tiltrække kunder, bliver de nødt til at sænke deres priser så meget som muligt. Dog går dette desværre ofte ud over kvaliteten og vilkårene for de ansatte i flybranchen.

Læs også hvorfor det er vigtigt, at du kender til din flypassagerrettigheder.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €