Undgå folkemængderne med en rejse til Europas hemmelige øer

Efterhånden som flere lande i Europa begynder at ophæve rejserestriktioner, kan det blive en udfordring at finde en dejlig, rolig feriedestination denne sommer. Overturisme kan være drivkraft nok i selv til at skue til alternative rejsedestinationer i Europa. Destinationer som du måske slet ikke var klar over eksisterede. I dette tilfælde taler vi om Europas tusinder (ja, tusinder) af hemmelige øer, som rummer ro, kultur, eksotiske køkkener og smuk natur. Her er nogle af de mest usædvanlige hemmelige øer i Europa.

Lastovo, Kroatien

Lastovo ligger et sted mellem den nordlige spids af Puglia og den sydlige ende af Kroatiens berømte ø-kollektiv, den dalmatiske kyst. På trods af at det er den største landmasse af kystens 47 øer og holme, huser det kun ét hotel, Triton, med havudsigt og en meget anerkendt strandrestaurant. Så meget desto mere spændende for turister, der er ivrige efter at få et glimt af Europas stjernehimmel og nyde solens stråler.

Oronsay Island, Skotland

Skotland er hjemsted for over 790 øer og derfor den perfekte destination til en ø-rejse i rolige og smukke omgivelser. Disse øer spænder fra små pletter af ubeboeligt land til store vidder såsom den keltiske vidunderø Skye. Ikke så langt fra Skye ligger Oronsay Island, et mytisk charmerende, uopdaget naturparadis. Hvis du planlægger din rejse dertil rigtig, giver tidevandet dig muligheden for at gå fra Skye til Oronsay Island via dæmning. Dramatiske landskaber giver fremragende muligheder for sightseeing med klipper og huler på op til 60 meter og udsigt over den blå kyst. Alene på grund af udsigten er denne destination værd at overveje til sommerferien.

Gozo, Malta

En ø-på-en-ø. Gozo anses af maltesere for at være Maltas landlige, kulturelt tætte søsterdestination. Gozo kan nås med færge på kun 25 minutter fra Maltas vigtigste nordlige havn. De mytiske brolagte gader på Gozo i ægte barokstil gemmer blandt andet på boder, der tilbyder smagsprøver med lokale olier, vine og brød. Gozo er også et populært fund blandt dykkere, der nyder at udforske dens mange undersøiske huler. The Blue Hole er ingen undtagelse. Blue Hole er et helt unikt geologisk fænomen, som du kun kan dykke til gennem en undervandsbue under havets overflade.

Formentera, Baelerics

Den mindste af Spaniens Baleariske Øer er i stigende grad bekendt af turister, der leder efter en rolig stund væk fra det nærliggende natteliv på Ibiza. Dens hvide sandstrande og gyldne solnedgange gør det til det perfekte sted at undslippe festøens galskab. Mest bemærkelsesværdigt er dens hovedstrand, Illetes, der anses for at være en af verdens smukke strande. Og det er ikke uden grund. Illetes er omgivet af et paradisisk landskab af roligt, lavt, turkist vand og helt hvidt sand. Som turist på Formentera kan du forvente at smage noget af det bedste middelhavsmad gennem øens udvalg af lokale spisesteder. Det lokale køkken byder på alt lige fra tapastallerkener til lækre retter med friskfanget fisk og skaldyr. Du kan også let komme omkring på Formentera på cykel.

Porquerolles, Frankrig

Livet på denne syv kilometer lange strækning ud for Rivieraens kyst kom først til fuld udfoldelse i slutningen af ​​det 19. århundrede, da en gruppe landsbyboere etableret beboelige områder. I 1912 købte af François Joseph Fournier hele øen til sin kone i bryllupsgave. På øen byggede han en vingård, og den vin, der blev produceret her, var blandt den første til at blive klassificeret som vin des Côtes de Provence. Staten købte i 1971 80 procent af Porquerolles for at beskytte den mod egnsudvikling og bevare naturen. Sydkysten er med klipper, mens nordkysten har sandede kyster med strandene Notre Dame, La Courtade, og Plage d’Argent. Hver sommer tiltrækker Porquerolles både af turister. Hvem kan bebrejde dem, med temperaturer på 30 grader og så stille vand? Porquerolles er den perfekte destination for romance og smuk natur, men også for musikentuiaster. Hver sommer er øen nemlig vært for jazzfestivalen ”Jazz à Porquerolles, hvilket har været en fast tradition siden 2010. Læs også om En rejse til Venedig? Du skal snart forudbestille for at komme ind i byen.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €