Udforsk Frankrigs hovedstad gratis: 20 af de bedste gratis ting i Paris

Den elegante og sofistikerede kærlighedsby over dem alle, Paris, er ikke kendt for at være en billig date. Paris har dog en hel række sjove og gratis attraktioner, så selv den mest budgetorienterede rejsende kan være med. Alt lige fra museer og gallerier med gratis adgang til vanvittige markeder og gåture langs kanalen, ja alt er muligt i Paris. Her er de bedste gratis ting, som du kan foretage dig i Paris.

Se Eiffeltårnets lysshow fra Parc du Champ de Mars

Et lift til toppen af ​​Eiffeltårnet kan presse budgettet, men udsigten nedefra kan være lige så fantastisk. Parc du Champ de Mars har græsplæner og blomsterbede, der er plejet til hysterisk præcision. Medbring et tæppe, vin og de bedste picnicingredienser, du kan finde, til dette smukke grønne områder, og vent på lysshowet i skumringen for at se La Tour Eiffel lyse aftenen op.

Tag på vinduesshopping i Marché aux Puces de St-Ouen

Vinduesshopping (eller lécher les vitrines for lokalbefolkningen) er en fantastisk måde at se på kunstgenstande og bemærkelsesværdige kuriositeter, du aldrig ville købe. St -Ouen loppemarked og antikvitetsmesse er det perfekte sted at lade din fantasi løbe løbsk. Forundre dig over bjørneskindstæpper, antikke gobeliner og dykkerklokker af messing på denne dekadent excentriske markedsplads. (Men prøv at holde dine løftede øjenbryn i skak, når du ser på prisskiltene.) Hop af metroen ved Porte de Clignancourt (linje 4) og fortsæt under broen, indtil souvenirboderne viger for sidegader proppet med smukke genstande.

Se de permanente samlinger på Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris

Dyk ned i de permanente samlinger på Museum of Modern Art, hvor du vil få et surrealistisk syn på den franske kultur. Museum of Modern Art et af Paris' mange gratis museer (en donation på €5 anbefales). Fra Georges Braques kubisme til Henri Matisses dansere, der er helt sikkert noget, der vil fange din opmærksomhed. Tag metrolinje 9 og stå af ved Alma-Marceau.

Tag en spadseretur gennem Cimitière du Père Lachaise

Det mest hjemsøgte sted i Paris giver dig mulighed for at være omgivet med spøgelserne af litterære storheder såsom forfatterne Marcel Proust og Honoré Balzac og moderne ikoner såsom den irske dramatikker og forfatter Oscar Wilde og den folkekære sangerinde Edith Piaf. Sangeren Jim Morrison ligger også på denne ældgamle kirkegård. Morrisons grav blev afspærret for at beskytte den mod overivrige fans, der valfarter hertil. Cimetière du Père-Lachaise er den største kirkegård i Paris. Den blev etableret i 2804. De trædækkede alléer og de syngende krager gør Père Lachaise til den mest atmosfæriske gåtur i Paris. Gå til det 20. arrondissement og hop af metroen ved Père Lachaise (linje 2) eller Gambetta (linje 3).

Promenade i Parc Monceau

Hvis du synes, at det er for morbidt at spotte berømtheder på en kirkegård, så tag i stedet en gåtur i den smukke park Parc Monceau. Her kan du blandt andet spotte statuer af koryfæer såsom komponisten Frédéric Francois Chopin og den berømte forfatter Guy de Maupassant. Parkens rige historie gør den til et fascinerende sted for en promenade (gåtur). Det fredelige grønne område var stedet for en massakre i 1871 og var et yndet malersted for Claude Monet. Du bør også tage et kig på den vidunderlige samling af sjældent sete kinesiske statuer, der vises i Musée Cernuschi, et kommunalt asiatisk kunstmuseum i et elegant palæ ved siden af ​​parkens østlige indgang på Av. Vélasquez. Tag linje 2 til Monceau metrostation i det 8. arrondissement.

Tag gratis ind i Basilique du Sacré-Coeur 

Denne paladsagtige hvide marmorkirke omfanger det livlige Montmartre-distrikt i 18. arrondissement. Dens indre er designet med guldmosaikker og tårnhøje glasmosaikvinduer. Du kan lytte efter lyden af ​​en af ​​verdens tungeste klokker. Der er et gebyr for at gå op i kuplen eller udforske krypten, men det er gratis at besøge selve basilikaen. Dette er også et godt sted at komme om aftenen, hvor monumentet er oplyst af projektører, og par, der glade spadserer arm i arm gennem kvarteret.

Gå langs Seinen ved Cathédrale Notre Dame de Paris

Den imponerende Cathédrale Notre Dame med gargoiler og gotiske detaljer er et ikon for Paris og et must-see for enhver besøgende. Selvom det indre af strukturen forbliver lukket for besøgende efter den ødelæggende brand i april 2019, kan du stadig slentre langs den nærliggende Seine for en alternativ udsigt over katedralens smukke ydre.

Udforsk den romerske arv ved Arènes de Lutèce

Oplev ruinerne af Paris' romerske arv ved Arènes de Lutèce i Latinerkvarteret. Det dateres tilbage til 1 Anno Domini, og det menes, at være det længste romerske amfiteater, der nogensinde er bygget. Heldigvis er arenaen ikke længere vært for gladiatorkampe, men en meget mere fredelig konkurrencesport, nemlig petanque.

Gå på stierne i Cimitière du Montparnasse

Montparnasse-kirkegården, der ligesom Cimetière du Père-Lachaise er gravsted for hundredvis af glamourøse og intellektuelle parisere, er mindre prangende, og derfor perfekt til en rolig spadseretur. Kom helt tæt på filosoffen Jean-Paul Sartre, forfatteren Simone de Beauvoir og dramatikeren Samuel Beckett. Tag metrolinjen 6 til Edgar Quinet- eller Raspail-stoppestedet.

Nyd freden i Parc des Buttes Chaumont

Paris' stejleste park er måske hård for dine lægmuskler, men en fest for dine sanser. Det er let at glemme, at du er i Frankrigs hektiske hovedstad med parkens rige fugleliv, klippefyldte relieffer og endda et vandfald, der er skabt af landskabsgeniet Baron Haussmann. Find parken fra metrostationerne Botzaris og Buttes Chaumont (begge linje 7) i det 19. arrondissement.

Se ind i sindet på en kunstner på Atelier Brancusi

Fordyb dig i de glatte former af Constantin Brancusis skulpturer med et gratis besøg (mellem kl. 14.00 og 18.00) i hans genskabte atelier foran Centre Pompidou. Den rumænskfødte abstrakte billedhugger, der flyttede til Paris i 1903, betragtes som en pioner inden for modernismen. Han har skabt de elskede værker såsom Kysset (ikke at forveksle med Rodins skulptur af samme navn, som kan ses på tværs af byen på Musée Rodin). Dette Brancusi-værksted er et kærligt samlet og overraskende intimt indblik i en kunstners sind.

Picnic langs Canal St-Martin

Slut dig til smarte parisere ved vandkanten, mens solen går ned, eller slå smut med sten som Amélie fra den romantiske franske komedie Den fabelagtige Amélie fra Montmartre. Det livlige tilholdssted ved vandet Canal St-Martin, mellem République og Gare du Nord i det 10. arrondissement, er det perfekte sted at holde picnic med en du holder af.

Rejs gennem historien på Musée Carnavalet

Oplev Paris' historie fra dens oprindelse til dens nuværende position som verdens modemekka. Musée Carnavalets permanente samling er gratis at besøge, så du kan slentre gennem fin-de-siècle tegnestuer og delikat rekonstrueret barokinteriør uden at bruge en krone. De nærmeste metrostop er Chemin Vert (linje 8) og Saint Paul (linje 1).

Hent picnicforsyninger på rue Mouffetard

Denne brostensbelagte markedsgade er fyldt med lækre bagerier, fraagerier og gourmetbutikker med søde sager, fisk, ost og grønt. Besøg stedet på en lørdag, hvor den franske folkelighed summer, og hvor gaden er fyldt med boder og bag dem de mange små specialforretninger. Det er uden tvivl et marked, der skal besøges.

Besøg det livlige kvarter Belleville

En spadseretur langs gaderne i Belleville, et distrikt med en historie præget af oprør og multikulturel flair, vil helt sikkert sætte gang i fantasien. Bellevilles travle Chinatown og kunstnerindbyggere gør det til et livligt sted at udforske. Gå en tur langs rue de Belleville for at se, hvor den ikoniske chanteuse (kvindelig sangerinde) Edith Piaf siges at være født under en gadelampe, og drej derefter til højre ad gågaden rue Dénoyez, hvor du finder Paris' mest blændende gadekunst. Afslut dit Belleville-besøg med en spadseretur gennem den grønne Parc de Belleville, der byder på førsteklasses udsigt over byen.

Gå på et tidligere jernbanespor ved La Promenade Plantée

Et jernbanespor med blomstrende omgivelser, denne forhøjede gangbro tilbyder enestående udsigt og giver dig mulighed for at gå højt over byens folkemængder. Den charmerende 4,5 km lange sti fører dig gennem det meste af det 12. arrondissement, og du kan slutte dig til den fra ave Daumesnil nær metrostationen Bastille.

Stimuler dine sanser med dufte og seværdigheder fra Marché d'Aligre 

Nyd de fineste lokale råvarer på dette fantastiske overdækkede madmarked på Place d'Aligre i det 12. arrondissement. Bjerge af ost, håndværksslagtere og blomsterboder vil give dig en sansemæssig stimulering. Her er det værd at skille sig af med nogle mønter for et diskret glas Bordeaux og for at få fingre i en sprød baguette, men ellers er det ganske gratis at beundre de læskende produkter. Kør metrolinje 8 til Ledru-Rollin stoppet.

Besøg de smukke kunstværker på Musée de la Vie Romantique

Hvis du er i Paris for romantikken, er der ikke noget smukkere gratis sted end Musée de la Vie Romantique. Det er nemlig et museum dedikeret til to kunstnere, der var aktive under Romantikken: forfatteren George Sand og maleren Ary Scheffer. Villaen, der lå for enden af ​​en malerisk brostensbelagt gade, tilhørte oprindeligt Scheffer og var rammen om datidens populære saloner med deltagelse af bemærkelsesværdige personer såsom Delacroix, Liszt og Chopin (Sands elsker). Genstande i museet er centreret omkring Sand og Scheffers liv, hvor en bemærkelsesværdig inklusion er en buste af Chopins venstre hånd.

Se gratis sæsonbegivenheder i Parc de la Villette

Udover at være et af Paris største grønne områder, er Parc de la Villette også et af byens kulturelle knudepunkter, hjemsted for Cité des Sciences et de l'Industrie - museet (det største videnskabsmuseum i Europa), Philharmonie de Paris koncertsal og Grande halle de la Villette, et slagteri, der blev et moderne udstillingsrum. Selvom de fleste af disse institutioner opkræver adgangsgebyrer, afholder de hver især gratis arrangementer, nogle gange på selve parkens område, med et bemærkelsesværdigt eksempel på friluftsbiografen Parc de la Villette, som viser film i hele juli og august.

Gå til Paris' gratis festivaler

Paris byder på en række spændende, gratis festivaler hele året rundt. Vær vågen hele natten og se eklektiske kunstinstillationer på skæve steder under La Nuit Blanche (oktober), se professionelle og kommende stjerner optræde improviseret i hele byen til Fête de la Musique (juni) eller se den store militærparade (og medfølgende fest) langs avenue des Champs-Élysées, der kickstarter Bastilledagen (juli). Læs også om Paris er under forandring – Hold øje med disse ting på rejsen.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €