Sicilien lokker turister med flybilletter til halv pris

Sicilien sigter mod at tiltrække de udenlandske turister tilbage til øen efter coronavirus-udbruddet, når det igen er sikkert at rejse. Det vil de gøre ved at betale halvdelen af ​​prisen på turisternes flybilletter og dække nogle af deres omkostninger til indkvartering og kulturelle aktiviteter.

Den regionale regering har udtalt, at de vil betale halvdelen af ​​prisen for rejsendes flybilletter, og en ud af tre hotelovernatninger i deres samlede ophold. Regeringen bruger et budget på 50 millioner euro til at realisere denne vision.

Beløbet skal desuden også bruges på at give turister vouchere til kulturelle aktiviteter og udflugter, som vil være tilgængelige via det officielle turiststed, når grænserne er åbne. Sicilien vil også tilbyde gratis billetter til mange af sine museer og arkæologiske seværdigheder. Selvom den foreslåede plan koster øen 50 millioner euro, håber de at få dette beløb retur, når turister kommer på besøg efter coronavirus-restriktionerne er ophævet.

Da turismen udgør 13% af Italiens BNP, har Sicilien mistet en omsætning på op mod 1milliard euro i turistrelaterede indtægter, siden øen lukkede sine grænser for turister den 10. marts. Man håber, at den nye turistordning vil indtjene nogle af de mistede penge, når det er sikkert at rejse igen.  Rejse uden anerkendt formål er i øjeblikket forbudt i mange lande over hele verden, og det er stadig uklart, hvad der sker, når Italien genåbner sine grænser.

Italien er det land i Europa der er hårdest ramt af coronapandemien. Men landet er nu på vej ind i fase to af sin lockdown med nogle restriktioner, der forventes af blive ophævet den 4. maj. Parker åbner igen sammen med restauranter til afhentning af mad, men folk er stadig forpligtiget til at blive hjemme. En række detailhandlere, museer, kulturelle mødesteder og biblioteker åbnes derefter igen den 18. maj. Italienske embedsmænd har dog endnu ikke oplyst, hvornår turismen genoptages.

Vil du gerne opleve den italienske ø Sicilien, hvor eksotiske ingredienser introduceret af forskellige kulturer og et smukt landskab skaber et lækkert køkken? Så planlæg din rejse til Sicilien måske allerede i år. Alt du skal gøre for at få fingre i en voucher, er at besøge webstedet Visit Sicily kort efter, at landet genåbner sine grænser.

Øen byder på hvide sandstrande langs sin uberørte kystlinje og masser af historiske og kulturelle steder, og det er også et fantastisk madmekka.

Sicilien er i den grad en smuk ø med krystalklart hav, farverig arkitektur og imponerende natur med eksotiske planter og en vulkan.

Italiens kultur- og turismeminister, Dario Franceschini, har udtalt, at det muligvis kun er indenlandsk turisme, der kan besøge Sicilien i de kommende måneder. "Vi foretager en stærk investering i indenrigsturisme, fordi dette bliver en sommerferie i Italien," fortalte Franchescini til Il Messagero onsdag.

Turistvirksomheder i landet undersøger i øjeblikket måder til sikkert at åbne op igen ved eksempelvis at indføre sociale afstandsforanstaltninger på strande. Et obligatorisk reservationssystem til dækstole vil blive indført, mens et antal strande kan tilbyde besøgstidspunkter for forskellige aldersgrupper for at beskytte den mest udsatte demografi, ifølge den lokale nyhedsudgiver The Local Italy.

Læs også sådan ændrer COVID-19 din næste flyvning.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €