Savner du kunstmuseer? Louvre har netop sat hele sin kunstsamling til skue online

Det er verdens mest besøgte museum og huser et af de mest berømte malerier på jorden – nemlig Leonardo da Vincis Mona Lisa. Er du en af dem, der drømmer om at besøge Musée du Louvre i Paris, kan du nu gøre det virtuelt.

Der er intet som at tilbringe en regnfuld eftermiddag på et kunstmuseum og nyde kunstens og historiens skønhed og vidunder. Nu giver Louvre, verdens mest besøgte museum, dig mulighed for at gøre det hjemme fra din egen stue. Det meddelte Louvre fredag d.26. marts ​​i en pressemeddelelse.

Louvres overdådige kunstsamling kan ses på en ny platform, der samler alle museets kunstværker på ét sted. Det er både brugervenligt og giver mulighed for fordybelse.

Mere 482.000 kunstværker

Det er første gang nogensinde, at hele Louvres kunstsamling er tilgængelig online, uanset om de udstilles på museet, udlånes, inklusiv de værker, som er langtidsudlånt, eller de værker som er opbevaret i arkivet.

Det betyder, at både forskere og nysgerrige kunstinteresserede kan se mere end 482.000 værker online helt gratis, herunder værker fra Louvre og Musée National Eugène-Delacroix og skulpturer fra Tuileries-haven og Carrousel du Louvre.

Der er også værker fra Musées Nationaux Récupération, som blev inddrevet efter 2. verdenskrig og betroet Louvre, indtil de kan returneres til deres legitime ejere.

Vidste du, at det ældste værk på Louvre er 9.000 år gammel. Den blev opdaget i Jordan i 1985, og går helt tilbage til den neolitiske prækeramiske periode fra 9500 til 6400 f.Kr. Den er kendt som "Statuen fra Ain Ghawn", og den blev lavet af gips. Øjenlågene og pupillerne er lavet af bitumen.

Oplev Louvres kunstværker rum for rum

Hjemmesiden viser kunstværker fra samlinger på museets otte afdelinger, lige fra islamisk kunst og renæssanceskulpturer til egyptiske antikviteter og malerier fra kunstnere over hele verden.

Derudover har hjemmesiden et interaktivt kort, der giver folk mulighed for at udforske museet og hvert eneste af dets kunstværker rum for rum. Databasen opdateres regelmæssigt af museumseksperter, da museets samling langsomt udvides.

Hjemmesiden tilbyder flere måder at dykke ned i samlingerne på, herunder via enkle eller avancerede søgninger, eller efter temaalbum.

Webstedet kan tilgås på fransk, engelsk, spansk og kinesisk på tablets og computere. Det er dog primært beregnet til brug på smartphones.

"Louvre støver sine skatte af, selv de mindst kendte," sagde Jean-Luc Martinez, direktør for Musée du Louvre. "Louvres fantastiske kulturarv er nu kun et klik væk. Jeg er sikker på, at dette digitale indhold yderligere vil inspirere folk til at komme til Louvre for at opdage samlingerne i virkeligheden."

Restriktioner grundet coronaviruspandemien lukkede Louvre i slutningen af ​​oktober og efterlod verdensberømte kunstværker såsom "Venus de Milo", "Liberty Leading the People" og "Mona Lisa" uden deres sædvanlige skarer af beundrere.

Vidste du, at det dyreste maleri på Louvre er den italienske maler Leonardo da Vincis maleri Mona Lisa? Ifølge Guinness Rekordbog anses Mona Lisa for at have den højest kendte forsikringsværdiansættelse i historien til $ 100 millioner USD i 1962. Det svarede til $ 650 millioner i 2018. Portrættet menes at være af den italienske adelige Lisa Gherardini, hustruen til forretningsmanden Francesco del Giocondo. Årsagen til, at maleriet i dag går under navnet "Mona Lisa" skyldes at Mona er en sammentrækning af madonna, der betyder "my lady".

Mens museet stadig er lukket for besøgende, gennemgår Louvre nu længe planlagte renoveringer.

Det nye Louvre-hjemmeside er tilgængeligt her.

Læs også om en fantastisk multisensorisk Monet-udstilling åbner i Sydney.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €