Sådan gør du din flyrejse mere komfortabel

Det er ofte en udfordring at føle sig tilpas og komfortabel på et fly, særligt under lange flyvninger. Men fortvivl ej. Med disse 12 råd kommer du i tip top form til, når flyet letter.

1. Klæd dig behageligt

Tøj kan påvirke den måde, du har det på. Udnyt dette faktum ved at klæde dig på så afslappet og komfortabelt som overhovedet muligt. Undgå bælter, bånd eller store knapper, alt hvad der kan knibe, spænde eller indsnævre. Vælg i stedet behagelige stoffer, der strækker sig. Du behøver ikke at se sjusket ud. Du kan sagtens bærer et par flotte sorte yogabukser, ballerinasko, en sports bh (såfremt du er en kvinde), en tank top og en lækker cashmere sweater til at toppe det hele.

2. Opbevar dine ejendele over dig

Folk har en tendens til at være forsigtige med sin bagage og særligt håndbagagen, men det kan gøre din flyrejse langt mere komfortabel, hvis du tager dine forbehold. Selvom det er mere bekvemt at have de vigtigste ejendele med i flykabinen, anbefales det af samtlige flyselskaber at holde håndbagagen ombord på et minimum. Den skal gerne kunne placeres i rummet over sæderne. Undgå at have en stor taske med, der skal opbevares under sædet foran dig. Du snyder på den måde dig selv for ekstra benplads.

3. Medbring snacks og vand

Det kommer ikke bag på nogen, at det er strengt forbudt at medbringe vand ind i lufthavnen. Da det er langt fra billigt at købe vand i lufthavnen, kan det være en god idé at have en tom flaske med i tasken. I de fleste lufthavne er der nemlig vandposte, hvor du kan fylde din flaske op. Det er særligt vigtigt at drikke vand i løbet af din flyrejse. Den tørre luft i flyet belaster vores slimhinder. Luften suger omkring 0,2 liter vand fra din krop i timen. Dette svarer omtrent til en to-liters vandflaske på en langdistanceflyvning på ti timer. Derudover er det en god idé at have lidt snacks med, før du går ombord.  Lad vær med at stol på flymaden. Det er sjældent den kan tilfredsstille sulten. Pak sunde snacks, som der holder blodsukkeret stabilt. Det kunne f.eks. være en pose med mandler, gulerødder og hårdkogte æg. Disse fødevarer bidrager både med sunde fedtstoffer, proteiner og fibre.

4. Opgrader hvis du kan

Især på lange flyvninger kan det være en fordel at opgradere. At betale for ekstra plads og komfort er altid det værd på lange flyvninger. Hvis du har råd til det, er der intet, der gør dig mere komfortabelt end at flyve på first class. Forskellen er altafgørende. Du vil ankomme til din destination frisk og oplagt, fordi du faktisk fik sovet.

5. Vær forberedt på temperaturændringer

Pak et stort pashmina tørklæde til at imødegå temperaturændringer ombord. Da fly typisk er kolde, er det praktisk at have et tørklæde, der kan fungere som et tæppe. Du kan foruden at bruge det som et tæppe også anvende det som en pude eller en nakkestøtte.

6. Tag et par tykke sokker med

Et par stramme sko er langt fra komfortable, så smid skoene og stræk benene. Men husk at gør det med respekt for andre passagerer. Ingen gider at lugte til et par sure sokker til Singapore. Pak derfor et par tykke uldsokker, som kan holde dig varme, når det bliver koldt på flyet, og som du ikke har svedt i lufthavnen.

7. Berolig dit ansigt

Fly er fyldt med tør luft. Den tørre luft efterlader din hud irriteret og dine læber sprukne. På langdistance flyvninger kan du med fordel medbringe ansigtsservietter, en god fed læbepomade og en ansigtsmaske til berolige din hud. På den måde undgår du at ankomme med irriteret hud.

8. Vælg vinduespladsen

Vinduespladsen giver dig lov til at nyde den smukke udsigt over himlens skyer. Derudover kan du bruge vinduet som støtte til dit hoved, hvis du får behov for at lukke øjnene. Det er desuden mindre forstyrrende ved vinduessædet, da andre passagerer ikke behøver vække dig, hvis de skal forlade deres plads.

9. Vælg en god nakkepude

Invester i en nakkepude. Du kan vælge en pude baseret på din søvnstilstand - uanset om du sover på siden eller på nakken. En god pude er skræddersyet til dine behov og specifikke krav. Puden skal støtte din nakke og tillade afslappet søvn uden nakkebelastning.

10. Drøm dig væk

Husk at medbringe støjreducerende hovedtelefoner og eventuelt en sovemaske, som kan hjælpe dig med at finde Zen. Det kan være fristende at drikke spiritus eller tage diverse sovepiller for lettere at falde til ro. Men rejsende bør undgå alkohol, da man lettere bliver dehydreret i den tørre luft i flykabinen. I stedet skal du drikke rigeligt med vand og spise sunde proteinrige snacks for at undgå træthed og jetlag.

11. Lag på lag

Start med at antag at det er koldt på flyet. Bær flere lag tøj og tilpas derefter i lufthavnen og ombord på flyet. Hvis flyet omvendt er for varmt, kan du nemt smide et par lag.

12. Gå en lille tur

Du ved det sikkert allerede. Gåture er godt for både humør og helbred. Det samme gælder i 10 kilometers højde. Benene kan svulme op og det kan ligefrem blive smertefuldt at sidde ned. Sørg for at gå en lille tur på gangen regelmæssigt, når du er ude på længere flyvninger. Jo længere flyvninger, jo længere sidder du ned, hvilket øger din risiko for at få blodpropper i dine ben. Når du går rundt sætter du gang i blodcirkulationen. Hver anden time skal du stå op fra dit sæde for at strække benene og få blodet til at strømme.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €