Sådan fejres Beethovens 250-årsdag i Bonn

Beethoven-Haus i Bonn er genåbnet for offentligheden igen efter at være lukket midlertidigt for at begrænse spredningen af COVID-19. Det betyder, at fejringen af Ludwig van Beethovens 250-års fødselsdag endelig kan genoptages. Det er også besluttet, at det overordnede program for de festlige begivenheder i landet forlænges indtil september 2021.

Det er ikke uden grund, at den tidligere tyske hovedstad Bonn er en kendt musikby. Bonn er nemlig ​​den berømte tyske komponist Ludwig van Beethovens fødeby. Han kom til verden i Bonngasse-huset i december 1770, hvor hans familie boede i en af ​​lejlighederne. Han blev født ind i en musikalsk familie. Hans bedstefar og far var begge sangere i statskoret, og hans far underviste i klaver og violin.

Beethoven blev en af ​​de vigtigste komponister i musikhistorien i sit liv. Hans oeuvre spænder over perioden mellem den klassiske stil, kendetegnet ved Wolfgang Amadeus Mozart og Joseph Haydn, og den romantiske stil, ledet af Frédéric Chopin og Franz Liszt.

Efter at have optrådt fra sin tidlige ungdom til han var i begyndelsen trediverne, mistede Beethoven langsomt sin hørelse, men han fortsatte med at skrive mange af de vigtigste værker i musikhistorien.

Oplev Beethovens verden

I dag kan besøgende følge hans fodspor og gennem deres egne øjne se komponistens fødested, som nu er et museum. Den historiske atmosfære bringer museumsgæster tilbage til 1700-tallet, og museet tilbyder dybere indsigt i den store komponists liv og arbejde. Museet huser den største Beethoven-samling i verden med autentiske dokumenter, der giver en levende afbildning af Beethovens liv og arbejde.

Beethoven-Haus-museet er nu åbnet igen i weekender og helligdage for offentligheden.

Når du går gennem museets tolv værelser, vil du se 150 originale udstillinger, der gør det muligt at reflektere over, hvordan Beethoven tænkte, følte, arbejdede og handlede. De autentiske udstillinger inkluderer manuskripter, fotos, breve, møbler og andre hverdagsgenstande fra Beethovens liv, samt musikinstrumenter og memorabiliaer, herunder berømte inventar, såsom Beethovens sidste flygel, lavet af den wienske klaverproducent Conrad Graf, og værdifulde originale noder, som f.eks. Måneskinssonaten.

Udover den permanente udstilling fremviser Beethoven-museet også regelmæssigt midlertidige udstillinger, der ligeledes behandler emner, der vedrører den berømte komponist i deres historiske kontekst.

Besøgende skal bære masker

Museet vil være åbent fra kl. 11 til 17 fra fredag ​​til søndag hver uge og på de nationale helligdage, der finder sted den 1. og 11. juni. Besøgende skal bære masker i museet og butikkerne, og ingen grupper er tilladt, men familier og mennesker, der bor i samme husstand, kan få adgang, ligesom mennesker, der bor i to forskellige husstande. Der leveres ingen medieenheder ved entre, men museet har guides på flere forskellige sprog, der kan downloades gratis fra AppStore eller GooglePlay. På den måde kan besøgende bruge sine egne enheder.

Fejringen af Beethoven fortætter ind i 2021

Beethoven Jubiläums GmbH fik til opgave at koordinere et interessant program med nationale begivenheder under BTHVN2020-paraplyen for at markere 250-årsdagen i hele Tyskland. Mens nogle af de omfattende programmer med planlagte begivenheder måtte aflyses eller udsættes til et senere tidspunkt, er nogle af begivenhederne blevet koordineret virtuelt, således de kan nydes alle steder i verden. Selvom fejringsåret skulle afsluttes den 17. december 2020, som er 250-årsdagen for Beethovens dåbsdag, er det besluttet at udvide fejringerne til september 2021.

Den nye permanente udstilling inkluderer musikinstrumenter og originale noder.

"Beethoven-jubilæet blev stoppet af coronavirus," fortæller borgmesteren i Bonn, Ashok Sridharan. "De kreative sind bag det lod sig ikke sænke og begyndte straks at flytte så mange af begivenhederne som muligt ind i næste år. Der er allerede fundet nye datoer i juni 2021 til de tre store udendørs koncerter med Robbie Williams, Kraftwerk og det fantastiske fire (The Fantastic Four). Beethovenfesten finder sted i september 2021 i stedet for denne september, med næsten det samme program, og vi har netop modtaget flere priser fra Art Director's Club for vores Beethoven Tour. "

Det fulde program med arrangementer kan ses på BTHVN2020 webstedet her, og Beethoven Haus museums websted kan ses her.

Læs også om hvordan du kan nyde verdens smukke vilde blomster online.

Er du lidt mere nysgerrig på, hvem Beethoven egentlig var, så læs disse 5 facts om den berømte komponist

Offentlig statue af Ludwig van Beethoven i Bonn. Monumentet blev afsløret i 1845, og i ceremonien deltog den preussiske konge Friedrich Wilhelm IV. , Dronning Victoria af England samt den tyske opdagelsesrejsende og naturvidenskabsmand Alexander von Humboldt.
Ludwig Van Beethoven var den tredje Ludwig i Beethoven-familien.

Den første var hans bedstefar, og den anden var Beethovens ældre bror, som døde seks dage efter sin fødsel.

Ludwig Van Beethovens far pressede ham til at optræde.

Tidligt bemærkede Johann van Beethoven sin søns musikalske færdigheder. Han besluttede sig for at skabe et vidunderbarn, ligesom Mozart havde været et par årtier før. Johann tvang sin søn til at øve dag og nat for at opnå det samme geniale niveau. Naboer til Beethoven huskede den lille dreng, der stod på en bænk for at nå tangenterne og græd, mens hans far truede ham.

Ludwig Van Beethoven hadede at give klaverundervisning.

Han gjorde undtagelse for virkelig talentfulde studerende eller attraktive unge kvinder uanset deres klaverfærdigheder.

Ludwig Van Beethoven blev døv

En af de mest overraskende facts om Beethoven er, at han var døv. Hvordan kan en musiker, en komponist, mangle den sans, man skulle tro, var hans vigtigste sans?

Beethoven var ikke født døv. Omkring en alder af 26 begyndte Beethoven at høre summen og ringen i ørerne. Det var en skrøbelighed, der etablerede sig langsomt og udviklede sig ganske uberegneligt. Beethoven kunne tilsyneladende stadig høre noget tale og musik indtil 1812. Men i en alder af 44 år var han næsten helt døv og ikke i stand til at høre stemmer eller lydene fra musikken.

Det var midt i hans heroiske periode. Da kommunikationsvanskelighederne blev for store, mere eller mindre omkring 1818, brugte Beethoven notesbøger, hvor hans venner og besøgende skrev ned, hvad de ville fortælle ham, eller spørge ham om. Disse er nu kendt som "Samtalebøger". 

Beethoven fortsatte med at komponere musik. Han satte en blyant mellem tænderne, når har sad ved klaveret. Den ene ende af blyanten lod han røre klaverlåget. På den måde blev lyden forstærket via vibrationerne i hans kæbes knogler.

Læs også om fransk Orkester der spiller virtuel symfoni hjemme fra stuen.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €