Rwanda er det 6. sikreste land for solorejsende, viser ny undersøgelse

Rwanda er blevet kåret som det sjette sikreste land i verden og det sikreste land i Afrika for solorejsende. Drømmer du om et solo-eventyr? Solorejser bliver mere og mere populære, eftersom det giver den rejsende en frihed til selv at planlægge, få nye venner og vokse som person. Usebounce står bag undersøgelsen af de sikreste rejsemål for solorejsende. Usebounce er en bagageopbevaringsapp, der hjælper folk med at finde og booke skabe til opbevaring af bagage. Usebounce har blandt andet undersøgt landenes kriminalitetsindeks og sikkerhedsindeks for at evaluere, hvor solorejsende vil føle sig tryggest. Disse indekser blev lavet ved hjælp af data fra Numbeo.

Schweiz toppede ranglisten.

Med en score på 21,7 for kriminalitetsindekset og en score på 78,3 for sikkerhedsindekset er Schweiz det sikreste land for solorejsende efterfulgt af Slovenien med en score på 22,3 (kriminalitetsindeks) og 77,7 (sikkerhedsindeks) og Japan 22,4 (kriminalitetsindeks) og 77,7 (sikkerhedsindeks). Resten af ​​top 10 omfatter Georgien (4), Island (5), Kroatien (7), Tjekkiet (8), Østrig (9) og Danmark (10). Japan (3) og Rwanda (6) er således de eneste lande uden for Europa, der fremgår på top 10-listen sikreste lande i verden for solorejser. Frankrig, som ofte findes på ranglisten, er ikke med i top-10.

Rwanda måler højt på personlig sikkerhed

For mange mennesker er Rwanda stadig forbundet med det brutale folkedrab i 1994. Men landet er siden blevet bredt anerkendt som et af de sikreste lande i Afrika, hvilket det har været i noget tid. "Rwanda har investeret meget i sin nationale sikkerhed ved at bygge kompetente og professionelle sikkerhedsorganer," bemærkede undersøgelsen. I hovedstaden Kigali betyder lave niveauer af kriminalitet, at turister ikke behøver at bekymre sig. I en undersøgelse fra 2018 af Global Law and Order af Gallup sagde 88 procent af rwanderne, at de følte sig trygge ved at færdes alene om natten, det samme tal som i Finland, Slovenien og Tadsjikistan. De eneste steder, hvor flere end 88 procent sagde, at de følte sig trygge ved at færdes om natten, var Singapore, Norge og Hong Kong.

Rejseråd til Rwanda

Med Rwanda anerkendt som et af de sikreste lande i Afrika for solorejsende, er det stadig nogle ting, som er værd at bemærke, og som man skal tage hensyn til, mens man er der. Rwandas beboere nær grænsen har oplevet en del ustabilitet, der nogle gange breder sig ud over grænserne. De generelle rejseråd minder potentielle rejsende om at være opmærksomme på, at konflikter på grænserne til nabolandene i Den Demokratiske Republik Congo og Burundi kan blusse op uden varsel. Busser er en fantastisk måde at rejse rundt på, men sørg for at købe billetter direkte fra det selskab, du rejser med, da sælgere er kendt for at forsøge at snyde godtroende turister. Derfor er taxa også en sikker og pålidelig måde at rejse rundt i byen Kigali. Homoseksualitet er lovligt i Rwanda, og der er en række LGBT-venlige steder, men det er stadig ikke en landsdækkende accept, hvilket LGBT+personer bør være opmærksomme på. Det er desuden forbudt at tage billeder af alt relateret til regeringen eller militæret såsom postkontorer, banker eller grænseovergange.

Når du opholder dig i Rwanda

En af de mest spændende ting at lave i Rwanda er at se gorillaerne. Det kan du ved at tage på gorillavandring. Den rwandiske regering har arbejdet på at gøre guidede ture sikre for både turister og dyrene. Det er derfor vigtigt at booke hos en af disse steder, hvis du vil se nogen af ​​de beskyttede dyr. Rwanda forbød for at hjælpe miljøet også ikke-biologisk nedbrydelige plastikposer i 2008. Sørg for, at du ikke medbringer nogen plastikposer til landet, da du risikerer en høj bøde. Du vil ikke være den turist, der kommer i problemer med myndighederne, blot fordi du ville have en plastikpose med ind i Rwanda. På grund af pandemien er COVID-restriktioner stadig gældende for rejsende, der rejser ind og ud af Rwanda. For at bremse spredningen af ​​virussen har landet et aktivt udgangsforbud mellem klokken 22.00 og 04.00. Turister skal også tage en PCR-test 72 timer før de besøger nogen af ​​landets nationalparker. Læs også om Spanien forbyder rygning på alle landets strande.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €