Rejs tilbage i tiden og fejre nytår to gange på én aften

Nytårsaften er årets fest. Vi popper champagne, spiser kransekage og ser på fyrværkeri sammen med dem, vi holder af. Men tiden flyver, når man har det sjovt. Før du ved af det, er den længe ventede fest over, og du vågner op til starten af et nyt år. Nostalgien raser. Bare man kunne flyve tilbage i tiden for at fejre det nye år endnu engang. Denne tanke er faktisk slet ikke så dum, for det kan godt lade sig gøre at fejre nytår to gange.

Det lyder måske som noget fra en film, men det er faktisk muligt at rejse tilbage i tiden og realisere tanken for dem med budgettet.

Med en smule planlægning kan dedikerede festgæster nyde en hel nytårsaften og fejre nedtællingen før rejsen går østpå.

Når du flyver fra Asien / Australien til USA og resten af ​​Amerika, så er det muligt at ankomme før, du teknisk set tog afsted. Det skyldes, at du bevæger dig bagud til en anden definition af lokal tid, når du flyver over den internationale datolinje.

Som et resultat er det muligt for et fly at lette i 2020 og ankomme i 2019, før nytåret er slået løs. Her får du tre eksempler på, hvordan du kan fejre nytår to gange.

Fra New Zealand til Cookøerne

Auckland Sky Tower viser et spektakulært fyrværkeri til nytår. New Zealand er et af de første lande, der velkommer det nye år.

Takket være det faktum, at den internationale datolinje ikke er lige og strækker sig med op til +14 timer, er det muligt for passagerer at feste til kl. 04.00 i New Zealand og ankomme med tid nok til at fange det næste fyrværkeri på Cookøerne.

Cookøerne er et af de sidste steder i verden, der fejrer nytår. Selv om den lille øgruppe tilhører New Zealand, så ligger den på den anden side af datolinjen, hvilket gør det muligt at flyve dertil på blot 5-6 timer. Faktisk er Cookøerne hele 23 timer bagud i forhold til New Zealand. Det er noget af en tidsrejse.

Fra Sydney til Honolulu

Sydney Harbour Bridge med fyrværkeri nytårsaften.

Du kan også starte i Sydney i Australien. Sydney er den første større internationale by, der byder velkommen til det nye år ved midnat. Det store fyrværkeri vises i Sydney Harbour ved Operahuset og Harbour Bridge som giver en spektakulær udsigt.

Sommeren i Sydney er desuden lige startet, så du kan nyde fordel af en lårkort kjole eller en kortærmet skjorte, og måske en middag i det fri.

Kl. 2:00 skal du være klar til flyve til Honolulu. Den samlede flyvetid mellem de to byer er omkring 10 timer, men Sydney er 21 timer foran Honolulu i tid, eftersom verden roterer med 1.67049907 kilometer per time. Det betyder, at du i flyet har tid til at pleje din nytårsramte krop mod tømmermænd, før du står på Waikiki Beach til nytårsfesten 2.0.   

Fra Finland til Sverige

Du kan også være heldig at se nordlys over de to nordlige grænsebyer nytårsaften.

Med de mange grænser og snoede tidszoner er fejring af nytår to gange i Europa heldigvis også muligt. Langs grænsen til det finske Lapland ligger to grænsebyer på bredden af ​​Muonio-floden: Karesuvanto på finske side og Karesuando på svenske side. Med kun en time i tidsforskel mellem dem, kan du skåle til det nye år under nordlyset i Karesuvanto, se fyrværkeriet ved bålet, og derefter, efter nedtællingen, gå over broen til Karesuando til endnu en nedtælling til det nye år.

Herfra ønsker vi fra FlyPenge et godt nytår!

Læs også om de bedste byer at rejse til som veganer.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €