Rejs på budget – Spar penge på din flyrejse

Det er dyrt at rejse, og især med fly. Men hvis du vil længere ud i verden, er fly ofte den hurtigste mulighed. Det kan dog lade sig gøre at spare penge på din flyrejse. Læs med og lær hvordan du kan rejse på et budget.

Flyv uden for sæson og få din drømmerejse på budget

Tænk dig om, før du booker hos rejsefirmaer, da de ikke flyver året rundt til de samme destinationer. I stedet åbner de op for enkelte og populære destination i højsæsoner. Det betyder også, at folk, der leder efter budget flyvninger til et bestemt sted, skal booke - og rejse - på samme tid. Hvis du rejser til Gran Canaria med familien i højsæsonerne er det meget dyrere at flyve.

Hvis du leder efter tilbud, skal du undersøge, hvornår "højsæsonen" er på den destination, du gerne vil besøge. Hvis du er heldig, kan du finde din drømmerejse på budget.

Vid præcis hvor meget din bagage vejer

Dette er et godt tip, selvom du ikke flyver med et lavprisflyselskab. Vej altid dine tasker, før du rejser for at undgå at betale for overskydende bagagegebyrer ved indtjekning. Særligt hvis du kun flyver med bagage.

Du kan gøre dette ved at anbringe din bagage på badevægten derhjemme, eller endnu bedre, købe en elektronisk bagagevægt, så du altid ved nøjagtigt, hvor meget din bagage vejer. Det giver ingen mening at betale en billig billetpris, hvis du ender med at betale guld og grønne skove for overskydende bagage.

Kontroller stavningen af ​​dit navn en ekstra gang

Dette er ekstremt vigtigt! Hvis du har en stavefejl i dit navn, bliver du nødt til at betale for en navneændring på dine billetter. Hvis du læser dit flyselskabs politik, er dette ofte et meget højt gebyr.

Du kan ende med at betale omkostningerne igen for din billet, så for at undgå at din billetpris bliver et dyrt mareridt, skal du sørge for at dobbelttjekke, at alle dine oplysninger er korrekte, når du køber din flybillet.

Kontroller, hvilken lufthavn du flyver fra og til

Du har måske fundet en billig billet til London, men antag ikke, at den går til Heathrow Lufthavn! London har, ligesom mange byer rundt om i verden, mere end en lufthavn, så dobbelttjek altid, hvilken flyvning du faktisk lander på.

Nogle lavprisselskaber er i stand til at tilbyde utroligt gode tilbud, fordi de flyver til mindre lufthavne. Du befinder dig muligvis længere ude af byen, end du forventede, og det kan blive dyrt at finde transport til byen.

Spørg dig selv, om det er nødvendigt at betale for vinduespladsen

Billetpriser for lavprisflyselskaber er gode, da du kun betaler for det, du vil, men det betyder, at der er et ekstra gebyr for næsten alt andet! Hvis du er 180 høj, eller skal tisse ofte, er det sandsynligvis værd at betale det ekstra gebyr for en siddeplads.

Hvis du ikke har noget imod, hvor du sidder, skal du springe dette trin over og lade flyselskabet vælge.

Undersøg alle dine muligheder

Hvis du har fundet en god billetpris, men det er betydeligt mere, end hvad du forventede, når du tilføjer alle de ekstra ting, skal du ikke antage, at det stadig er den billigste billet. Du kan opdage, at flere førende flyselskaber har lignende priser og muligvis mere komfort, så undersøg alle dine muligheder, og hvad andre flyselskaber tilbyder.

På trods af alle de ekstra gebyrer, du betaler, er lavprisselskaber dog stadig den billigste mulighed.

Dobbelttjek ekstra udgifter

Er der noget, som kan sprænge dit budget, så er det uforudsete udgifter. Når du gennemgår bookingprocessen, tilføjer flyselskaber ofte ting som valg af sæde og forsikring, hvilket betyder, at de ekstra omkostninger automatisk tilføjes dine samlede omkostninger.

Gå igennem bookingprocessen langsomt og omhyggeligt, og sørg for at fjerne markeringen af ​​noget, du ikke ønsker at betale for.

Pak din egen mad

Lavprisselskaber tilbyder normalt ikke måltider i billetprisen, så en måde at holde omkostningerne nede (og ikke betale for den smagløse flymad) er at medbringe din egen mad. De fleste flyselskaber tillader det, så pak et par snacks i din håndbagage og eventuelt også et måltid. Lufthavnens mad kan også nemt ødelægge dit budget.

Husk at pakke en tom vandflaske, som du kan fylde op, når du er forbi sikkerhedskontrollen. Det er vigtigt at drikke ekstra vand, når du flyver.

Læs her hvordan du laver den perfekt madpakke til din flyrejse.

Bær dit tungeste tøj

Du skal, for at undgå at din taske vejer for meget, sørge for at bære de tungeste genstande fra din bagage. Husk, at du altid kan tage dem af, når du er i flyet. Frakker, tørklæder, voluminøse sko og hatte bør du have på, i stedet for at pakke det i din taske, hvor de vil tage dyrebar plads - og vægt!

Læs også hvordan du pakker som en professionel.

Betal for eventuelle ekstra udgifter online

Hvis du skal betale ekstra for visse ting som valg af sæde eller in-checket bagage, skal du sørge for, at du gør det online inden check-in.

Det er næsten altid vil være dyrere at betale for det i lufthavnen.

Undgå at booke flyvninger med for kort tid mellem hinanden

Mens flyselskaber bestræber sig på at levere passagerer på en ordentlig måde, er virkeligheden ofte meget anderledes.

Hvis du har reserveret to separate flyvninger og har en kort mellemlanding før forbindelsesflyvningen, men din første flyvning er forsinket, kan du muligvis gå glip af forbindelsesflyvningen.

Desværre betaler de fleste lavprisselskaber ikke for en ny billet. Du kan dog være berettiget kompensation, hvis forsinkelsen er over 3 timer, og det kan være værd at undersøge, hvis du rejser på et budget.

Læs hvad du skal gøre hvis du ikke nåede dit forbindende fly.

Tillad dig selv en længere ventetid mellem flyvningerne. Selvom din flyvning er forsinket, vil du forhåbentlig stadig nå dit forbindende fly.

Læs altid teksten med den mindre skriftstørrelse

Eventuelle ubehagelige overraskelser, der kommer fra at booke en "alt-for- god-til-være-sand-billet", er normalt ikke overraskelser - billetpriserne og betingelserne for billetprisen er skrevet med det mindre skriftstørrelse.

Så sørg for at læse den og vær opmærksom på eventuelle finurlige regler og gebyrer, der muligvis lurer.

Udskriv dit boardingpas før du rejser

Mange små lavprisselskaber vil opkræve ekstra for at udskrive dit boardingkort.

Så i tilfælde af en digital fiasko, eksempelvis din telefon løber tør for strøm, skal du altid opbevare en trykt kopi af din flybillet.

Læs også hvordan du kommer hurtigt gennem lufthavnen.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €