Rejs mod Europas vintersol denne vinter

Vinter i Europa er ikke så dårlig: gåture i tågede skove, snedækkede bjerge og hyggelige bjælkehytter. Men når virkeligheden i de fleste europæiske lande ikke er lige så idylliske, og hverdagen for det meste består af dystre skyer, bidende kold vind og gråt slam fra gårsdagens hagl, så kan det være tiltalende at drømme om andre, varmere steder. Og du behøver ikke drømme langt. Selvom du måske ikke finder tropiske temperaturer, så har Europas sydlige kyster masser af blå himmel og sol året rundt. Rejser i lavsæsonen betyder, at indkvartering og biludlejning kan være usædvanligt billigt, mens strande og lokale attraktioner er fri for menneskemylder. Er dine tæer allerede ved at tø op? Så læs med videre, og slip fra den værste kulde med disse europæiske vintersol-feriedestinationer. Husk under COVID-19 er der restriktioner for rejser i hele Europa, og rejsereglerne kan være påvirket. Tjek den seneste vejledning inden afgang, og følg altid de lokale sundhedsanvisninger.

Malta

Malta kan være brændende varm om sommeren, så de køligere vinterdage (som sjældent falder under 10 ° C) er perfekte til at udforske den sydeuropæiske ø-stat. Klatring og vandreture er særlig smukt, da landdistrikterne er frodige og grønne. Kultur- og historieinteresserede bør fange en solopgang om vinteren ved Mnajdra-templet, hvor solen lige præcis oplyser tempelkompleksets kanter eller tage til det maltesiske karneval i februar for at opleve parader og fester om natten.

Cypern

Med over 340 solskinsdage om året er Cypern det bedste valg for en varm vinter. Mens sneen glitrer på toppen af Troödos-bjergene, er kystområderne, især i øst, varmere og tørre. Bliv i Larnaka og få øje på flamingoer, der danser rundt om deres vinterhjem på den nærliggende saltsø, inden du tager mod vest, hvor du kan opleve historiske skatte såsom Kongegravene og det antikke Kourion.

Algarve, Portugal

Algarve er en stadig mere populær vintersol-feriedestination, dels på grund af dens over 300 solskinsdage om året og 87 strande med blåt flag. Vinteren bringer vandfald til live i de eukalyptusfyldte Monchique-bjerge, vandrende fugle strømmer til Ria Formosa Natural Park, og den populære Quinta do Lago Beach er salig stille. Hvis du kan klare havtemperaturer på 14 ° C, så bør du prøve at surfe. Alternativt er Algarve en af Europas bedste golfdestinationer, så husk din kølle og dine kugler. Om aftenen kan du spise lækker mad i de hvidkalkede distrikter Faro, Lagos eller Tavira.

Kreta, Grækenland

Om vinteren skal du flyve via Athen for at nå Kreta. Mange af byerne omkring vil stort set være øde, blandt andet Kretas hovedstad Heraklion og den andenstørste by på Kreta Chania viser smukt sin charme i lavsæsonen. På solskinsdage finder du måske ud af, at du har det lyserøde sand i Elafonisi eller Knossos-paladset helt for dig selv. Temperaturerne kan nå op til16 ° C i januar, men natten er meget køligere, så husk din varme jakke. Fryser du stadig? En aften med en flaske lokal raki skal nok varme dig op.

Sicilien, Italien

Vinter er en farverig sæson på Sicilien; citrustræer er tunge af solmodne appelsiner, citroner og limefrugter; madboder i Catania og Palermo bugner af ​​friske grøntsager, fisk og sæsonbestemte valnødder; og over hele øen forbereder folk sig på Carnevale. Vejret kan byde på kraftigt regn, men med otte timers solskin om dagen og gennemsnitlige høje temperaturer, der når dobbelt så højt som i Danmark, er det værd at tage chancen.

Sevilla, Spanien

Hvis du drømmer om en varm vinterferie, så skal du ikke lede længere end Sevilla. Temperaturer rammer ofte op på 17 ° C med mindst seks timers solskin om dagen - men glem ikke en paraply. De mest populære seværdigheder Plaza de Espana og Real Alcazar har indendørs områder og udendørs lækkerier, der giver mulighed for at sole sig eller søge ly fra et kraftigt regnvejr. Nyd solnedgangen med en gåttur langs den moderne Metropol Parasol, kendt lokalt som Las Setas.

Madeira

Madeira, Portugals fjerntliggende ø nord for De Kanariske Øer, er kendt for sin "evige forår", med sit milde subtropiske klima. Milde vintre kommer som standard med temperaturer, der sjældent falder til under 14 ° C. Strandene er stenede, men havet er varmt, så husk din badedragt - eller deltag i en delfin- og hvaltur. Hvis du foretrækker oplevelser på tørt land, da er Madeiras robuste omgivelser ideel til vandreture. Levadavandring på Madeira giver dig mulighed for at komme helt tæt på Madeiras smukke bjergrige natur.

Turkise kyster, Tyrkiet

Tyrkiets kyst er en turistmagnet om sommeren. Men om vinteren, når turismen er på sit laveste, har du det hele for dig selv. Den smukke udsigt og et gennemsnit på 10 timers solskin om dagen. Moderat temperatur betyder, at vandreture ikke er nær så svedige som det ville være i august. Så hvorfor ikke gå ud på nogle af de lange ruter, blandt andet Lycian Way på over 500 km, som snor sig mellem Fethiye og Antalya og passerer utallige gamle ruiner og klipper såsom det gamle by Patara.

De Baleariske Øer, Spanien

Spaniens øer er elsket af alle rejsende om sommeren, men de er lige så dejlige om vinteren. De rytmiske takter og festmængderne på Ibiza er der ikke i denne tid, men de episke solnedgange og strande er der stadig; det kulturfyldte Mallorca er mere støjsvagt og billigere. Den mindre besøgte ø Menorca lokker naturfans med vandrervenligt vejr og med den gamle kyststi Camí de Cavalls kan du opleve nogle af de mest utilgængelige strande. Den lille sydlige ø Formentera lokker dem, der ønsker ægte afsondrethed. Her mangler det turkisblå hav bestemt heller ikke.

Kanariske øer

Drømmer du klitter og skjulte bugter, vulkanske nationalparker og skovklædte bjerge? Hvad med farverige landsbyer, lækre restauranter og strande i massevis? Det hele er her året rundt. Tenerife og Gran Canaria er generelt de varmeste af øerne om vinteren med temperaturer omkring 22 ° C. Lanzarote og Fuerteventura kan være lidt blæsende, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting, hvis du deltager i den årlige dragerefestival, der afholdes i november. Mindre kendte øer, herunder La Gomera, La Palma og El Hierro, vil i den kommende vinter være endnu mere mennesketomt end normalt. Læs også om gå vinteren i møde som nordmændene med en friluftsferie.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €