Øgede priser og COVID-test – sådan starter rejseåret 2021

2020, året med restriktioner, lockdowns og tiden, der bare fløj væk. Når vi åbner den nye kalender, er det med håbet om, at dette kollektive mareridt snart er overstået, og at vi endelig kan fortsætte vores liv, hvor 2019 slap. For millioner af os er det håbet om at kunne rejse igen. Efter et år med kaos og aflysninger så er det heller ikke så underligt, at det er netop muligheden for at rejse mange, længes efter. Og den globale rejseindustri kan heller ikke ligefrem holde til endnu et år uden en turist i sigte. Uanset hvilken tillid der er til, at vi vil rejse igen i 2021, så er det op til den forhåbentlige effektive vaccine. Det vil dog tage mange måneder, før der er en anstændig dækningsgrad i den generelle befolkning. Hvilket betyder, at mange af de nuværende begrænsninger fortsat vil være vigtige faktorer på vores fremtidige rejser. Så forbered dig på at gøre mundbind og håndsprit til en del af dit rejsesæt.

Bevis for vaccine eller en negativ COVID-test

En ting, du sandsynligvis ikke har brug for - i det mindste ikke før slutningen af ​​2021 - er bevis på en vaccine. Det australske flyselskabs Qantas administrerende direktør, Alan Joyce, skabte en smule opsigt for et par måneder siden, da han meddelte, at der muligvis kræves en vaccine for at gå ombord på et af deres fly. Men indtil en vaccine er bredt tilgængelig, er det en upraktisk løsning, da det eliminerer størstedelen af deres ​​kundekreds. Og som vi alle ved, lider mange flyselskaber under coronavirussens mange restriktioner. Et langt mere sandsynligt krav er bevis for en negativ COVID-test. Det betyder, at de fleste lufthavne vil have antigen- og PCR-testcentre, hvor du kan blive testet. Det er dog værd at fremhæve, at mens flyselskaber måske er tilfredse med en negativ antigen-test, vil mange lande kræve en negativ PCR-test - som kan tage op til 48 timer at behandle og koster mere (selvom du mod et ekstra gebyr kan få svar på så lidt som fem timer).

Teknologi vil være central for rejser

Teknologi bliver vigtigere end nogensinde, og vores smartphones vil spille en mere central rolle på vores rejser. Mange lande vil kræve, at turister downloader deres versioner af appen track-and-trace, men vi vil uden tvivl også bruge andre apps, der giver os besked på forhånd om forsinkelser eller andre lokale restriktioner, så vi kan forudbestille alt fra måltider til museumsbesøg. Der er endda en ny app kaldet CommonPass, som giver rejsende mulighed for at bære deres COVID-testresultater i et standardiseret format, der er let genkendelige for flyselskaber, lufthavne og andre interessenter i rejsebranchen. Derudover sikrer det din destination, at du opfylder deres adgangskrav. Teknologi vil også spille en større rolle i rejseplanlægningen. En bølge af nystartede virksomheder bruger digitalteknologi og online chat-systemer til at hjælpe rejsende med at komme i kontakt med lokale rejsebureauer. Af disse er blandt andet Tourlane fra Berlin, Evaneos fra Paris og The Trip Boutique lidt uden Zürich.

Bæredygtige og etiske rejser

Bæredygtige og etiske rejser vil også være mere populært i 2021. 2020 gav naturen en chance for at komme sig, og til at få mange til at forstå, at det ville være en skam at ødelægge den. Disse tider har også fået mange til at komme ud i naturen, hvilket netop har givet os lysten til at støtte miljøet og ikke sabotere det. Mange virksomheder vil skræddersy deres tilbud i overensstemmelse hermed. Explora Project, for eksempel, er et fransk-baserede eventyrrejseselskab, der arrangerer guidede ture i Europa og kun bruger transport- og madmuligheder som ikke efterlader noget CO2-aftryk. I 2021 vil mange tænke mere over den socioøkonomiske indvirkning af deres forbrug, og bestræbe sig på at bruge penge i overensstemmelse med deres værdier. De ting vi lærte under lockdown om bæredygtighed, den skrøbelige tilstand på jorden og behovet for at finde mere etiske og miljøvenlige måder at tilgå vores levemåder, vil mange tage med sig på deres rejser.  Men de fleste af os elsker et godt tilbud, og da mange af os vil have mindre økonomiske midler i disse tider, vil flere nok gå efter de billige alternativer fremfor de miljørigtige.

Gode ​​tilbud, men kun på kort sigt

På trods af at der i øjeblikket er et væld af gode tilbud, forudsiger de fleste eksperter, at priserne vil begynde at stige, når vi atter begynder at rejse igen. Flyselskaber vil være forsimplede versioner af sig selv med reducerede rutenetværk og mindre in-flight service. Krisen vil fortsat tynde operatørmarkedet, hoteller skal bruge mere på rengøring, og rejseforsikring - som muligvis bliver obligatorisk for alle rejsende - bliver sandsynligvis dyrere end nogensinde. Det vil være en trist ny verden, hvis rejser kun bliver noget for de rige. Men mens højere priser vil være en realitet på kort til mellemlang sigt, er den langsigtede prognose, at vi vender tilbage til den slags globale rejser, vi kendte før i år - sandsynligvis i midten af ​​2022 eller 2023. Naturligvis er den mest upålidelige variabel af alle selve virussen. Indtil den udbredte tilgængelighed af de forskellige vacciner vil denne hjerteløse diktator fortsætte med at diktere verdens vilkår. Lad os håbe, at 2021 er modstandsåret. Læs også om du kan rejse til Thailand – hvis du opfylder disse krav.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €