Nyt feriested i Costa Rica er nomineret til anerkendt designpris

I Costa Rica 's paradisgrønne natur ligger Kasiiya Papagayo Retreat, der netop nu er blevet nomineret til anerkendt designpris. Kasiiya Papagayo Retreat åbnede i 2018 i Guanacaste som et øko-resort og har siden da fået anerkendelse i arkitekturverdenen. Det skyldes den meget sarte karakter af dets design, der er rodfæstet i bevarelse, bæredygtighed og minimalisme. Netop disse kvaliteter er en vigtig faktor at overveje med nye hotelbygninger i Costa Rica, eftersom landet ”er det mest biologisk intense sted på jorden” ifølge National Geographic. I sidste uge blev det offentliggjort, at hotellet er nomineret til Dezeen Awards 2020. Dezeen er verdens mest populære og indflydelsesrige online magasin for arkitetur og design, og de anerkender hvert år verdens bedste arkitektur, interiør og design samt studierne og de enkelte arkitekter og designere, der producerer det mest fremragende arbejde. Dezeen Awards er dermed den ultimative anerkendelse for arkitekter og designere overalt i verden. Kasiiya Papagoyo Retreat er nomineret i kategorien hospitality building. Blandt andre unikke designs i den kategori findes et hotel af flydende værelser ved navn Boat Rooms i Kina, et boutiquehotel ved navn Shishi-Iwa House i Japan og et historisk hotel i Sydtyrol i det nordlige Italien ved navn Apfelhotel.

Skabt uden at sætte aftryk på naturen

Kasiiya Pagagoyo Retreat blev designet og bygget af franske arkitekter fra AW² uden at fælde et eneste træ og uden anvendelse af beton og søm, ifølge designerne. Hotellet er stort set kun lavet af naturlige materialer, og det forsvinder næsten helt i den bjergskråning, det er bygget på. "Helt fra starten af projektet har bevarelsen af ​​den tropiske skov været altafgørende. Vores hensigt under hele projektet var ikke at have minimal indflydelse på miljøet, men nul indflydelse," siger designteamet og tilføjer, at inspirationen stammer fra ideen om, at "der ikke burde være nogen form for grænse mellem arkitektur og den omgivende natur, hverken indvendigt eller udvendigt. " Hotellet består af syv teltlignede suiter, der er indrettet med skræddersyede møbler, og de har udsigt over den omkringliggende skov og det smukke hav. Hver suite har sin egen udendørs bruser, fritstående badekar og panoramavinduer. Der er også en restaurant, der hovedsagelig serverer økologiske og lokalt fremskaffede fødevarer, en strandbar, en spa, tre strande, vandrestier og 123 hektar uberørt jungle at udforske.

En fremtidig drømmerejse

Kasiiya Pagagoyo Retreat er i øjeblikket lukket for gæster på grund af den igangværende pandemi, men hotellet har meddelt en åbningsdato den 15. december 2020. Costa Rica åbnede sine grænser for turister fra lavrisikolande fra juli og meddelte for nylig, at de ville begynde at byde velkommen til turister fra seks amerikanske stater i september med henblik på at åbne grænserne bredere inden årets udgang. For os danskere må en tur til det luksuriøse hotel i Costa Rico vente lidt endnu. Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Amerika på grund af coronavirus/COVID-19. USA står ikke på EU’s liste over lande uden for EU og Schengenområdet, som det kan overvejes at åbne for. EU’s liste opdateres hver 14.dag. Hvis du vil følge Kasiiya Papagayos rejse i Dezeen Awards 2020, se her. Den endelige afgørelse forventes at blive offentliggjort i september. Læs også om fire af de mest luksuriøse kommercielle flyselskaber.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €