Hvornår vil der være helt elektriske fly

I takt med at verden bliver mere miljøvenlig, spekulerer mange mennesker på, hvornår der vil være helt elektriske fly.

Med alle de teknologiske fremskridt inden for batterier og elektriske motorer med bl.a. Tesla og Google’s fremdrift inden for området er der faktisk allerede et par fuldt elektriske fly i produktion.

Selvom vi desværre stadig er stærkt afhængige af fossile brændstoffer, vinder disse elektriske fly frem både i kapaciteter og i almenhedens interesse. Eksperter mener faktisk, at det kan lade sig gøre at flyve passagerture med helt elektriske fly inden for de næste 10 år.

Virkeligheden af ​​fuldt elektriske fly

Der er dem, der måske spørger, hvorfor vi overhovedet har brug for et elektrisk fly, men der er faktisk mange grunde.

Flyrejser er en af ​​de mest almindelige rejsemetoder på jorden. Det understøtter millionervis af job og skaber trillioner i indtægter. I løbet af årtierne er flyrejser støt steget, men i takt med denne udvikling er mængden af co2 i vejret skudt op på 700 procent sammenlignet med i 2005, ifølge Europa-Kommissionen.

I et forsøg på at bekæmpe drivhusgasser er flyvirksomheder begyndt at undersøge mulighederne for elektriske fly.

Helt elektriske fly i dag

Efterhånden som teknologien forbedres og udviklere bliver mere miljøbevidste, tager virksomheder såvel som hele lande skridt hen imod e-fly. Nogle bruger solcellepaneler til at drive flyet og oplade batterier, mens andre elektriske fly har batterier, der oplades på lignende måde som elbiler. Herhjemme i Danmark bruger vi bl.a. vindenergi til at oplade vores flybatterier.

Der er mange forskellige konfigurationer af elektriske fly, der arbejdes på i øjeblikket. Boeing er som et af de største flyselskaber i gang med at udvikle SUGAR Volt-koncept flyet. Dette fly, der ligner en hybridbil, kombinerer elektricitet og brændstof til strøm.

Virksomheden Solar Impulse skabte for nylig historie og overskrifter med de solcelledrevne fly, de fløj rundt i verden. Virksomheden viste verden, hvad der kan gøres med solenergi og fly i fremtiden.

Selvom flyet har vægten af ​​en bil, har det også et vingestang på størrelse med en 747 flyvemaskine og kun plads til én pilot. Flyet er naturligvis ikke særlig praktisk til offentlig brug, men teknologien bag det kan muligvis anvendes i mange områder i fremtiden.

Derudover er der også flere lande der alvorligt gør brug af virkemidler til at reducere mængden af ​​drivhusgasser produceret fra fly. Alle kortdistanceflyvninger bruger f.eks. 100% elektriske fly inden år 2040 i Norge.

Andre lande vedtager også lignende regler for at hjælpe med den globale indsats. Udover miljøpåvirkningen har elektriske flyvemaskiner en meget mindre økonomisk indvirkning på både flyejere og passagerer.

Motorer til gasmotorfly kan koste alt fra 1500kr til 500kr i drift i timen. I mellemtiden kan det med et elektrisk fly koste så lidt som 50kr per driftstime.

Hvor finder man elektriske fly

Selvom det måske kan lyde lidt som science-fiction, er det faktisk muligt at købe et helt elektrisk fly i dag. Der er en håndfuld virksomheder, der tilbyder deres e-fly til interesserede.

Èt sådant selskab er Pipistrel. De tilbyder et elektrisk fly kaldet Alpha Electro.

Også på det elektriske marked for fritidsfly er Airbus. Virksomheden har frigivet et batteridrevet fly kaldet en E-Fan. I 2037 håber de på at frigive en pendlerversion af det elektriske fly.

Virksomheden Electraflyer har sin ElectraFlyer-ULS, et elektrisk fly, der også er en populær mulighed for solo-flyvere. og er allerede etableret i en række år.

Men hvis du leder efter noget lidt mere unikt, kan du tjekke Flynano-elektriske fly. Halvt vandfartøj og halvt fly, dette unikke elektriske fly er meget lille og er en ekstremt sjov måde at flyve på.

Selvom du ikke hører om dem så ofte som elbiler, er der elektriske fly tilgængelige på markedet for køb. De tilbyder et godt alternativ til fly med gasmotorer og er usædvanligt billigere end deres benzinslugende modpart. Selvom de ikke er helt mainstream endnu, er det bare et spørgsmål om tid, før den næste flyrejse, du bestiller hos et flyselskab, vil være ombord på et elektrisk fly.

Læs også om det nye kraftige batteri, der kan give os fly der ikke forurener.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €