Hvornår kan internationale rejse til Thailand igen?

Thailands turistindustri er massiv. Landet var vært for mere end 39 millioner internationale besøgende i 2019, som bidrog med cirka 62 milliarder dollars til landets økonomi. Men siden COVID-19-epidemien stoppede turismen, har industrien lidt. Turguider, hotelindehavere og restauratører - for ikke at nævne gadesælgere, elefantførere og tuk-tuk-chauffører - er ivrige efter at komme tilbage i sving med forretningerne, men den militærledede regering er forsigtige.

Mange rejsende spekulerer på, hvornår de kan vende tilbage til Thailand.

Fra 1. juli er forbuddet mod kommercielle internationale flyvninger til / fra Thailand ophævet, men listen over personer, der får adgang til landet, er kort.

Under taler ved et live webseminar i denne uge sagde næstformand, guvernør for Thailandets turistmyndighed (TAT), Chattan Kunjara Na Ayudhya, at turismen sandsynligvis ikke genoptages før 2021.

"Juleperioden, der som regel er højsæson i Thailand, er i fare og jeg ser ovenikøbet også bekymret på det kinesiske nytår i 2021, "sagde han, da han blev spurgt om datoen for åbningen af grænserne. Han understregede dog, at selv denne dato er usikker, da regeringen har en" meget, meget forsigtig tilgang."

Ifølge den enhed, der er oprettet for at behandle COVID-19 og Civil Luftfartsmyndighed i Thailand, har ikke-thailændere nu tilladelse til at komme ind i landet fra 1. juli, herunder studerende, indehavere af arbejdstilladelser, nogle medicinske turister og dem, der er gift med thaier, blandt andre. Disse besøgende skal ansøge om tilladelse til at besøge landet på forhånd. Derudover skal de bevise, at de ikke er smittet med COVID-19. De er også forpligtet til at gå i en to-ugers karantæne ved ankomsten, og de vil være begrænset med hensyn til at rejse indenrigs. Maksimalt 200 personer om dagen vil få adgang til landet.

Farverige majestætisk vandfald i nationalparken i Thailand, Khao Yai National Park, i løbet af efteråret.

Thailands turistselskaber ser mod en ny potentiel fase af genåbning. De foreslår en sikker plan, der vil give et lille antal besøgende fra lande med lav risiko mulighed for at komme ind i landet og bo på udvalgte hoteller på øer som Phuket eller Koh Samui.

Forslaget kommer efter den meget anerkendte, men alligevel udefinerede " rejseboble " blev afvist i Thailand. Estland, Letland og Litauen var de første lande, der indførte en rejseboble, så alle borgere fra de baltiske lande kunne rejse frit mellem grænserne. Men ifølge Tourism Authority of Thailand er en af de vigtigste faktorer i forbindelse med COVID-19, at situationen hurtigt kan ændre sig i tilfælde af, at en ny COVID-19-bølge indfinder sig.

Når internationale turister igen kan rejse ind i Thailand, så er de sandsynligvis underlagt de samme regler og restriktioner, der har været gældende i landet i de sidste måneder. Disse inkluderer obligatorisk temperaturkontrol på offentlige områder såsom restauranter og indkøbscentre, sociale distanceringsprotokoller i butikker, restauranter og gadeboder og anbefalet indtjekning med ThaiChana, en COVID-19-sporingsapp.

Ikke overraskende omfatter disse regler også Thailands legendariske natteliv. Landets barer, karaoke-forretninger og massagesaloner er blevet tilladt at åbne igen, men man er forpligtet til at opholde sig i små grupper på maks. fem personer, og det er forbudt at "samle sig flere, råbe, og vandre rundt i lokalerne m.m.".

Læs også om hvor folk planlægger at rejse til i 2021.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €