Hunde vil nu opsnuse dig for COVID-19 i Dubai Lufthavn

Menneskets bedste ven har vist sig at være meget mere end blot en lodne ledsager under corona-isolationen. Specielt trænede hunde har allerede vist sig effektive til at opsnuse sygdomme som malaria, tuberkulose, diabetes, kræft og Parkinsons sygdom. De Forende Arabiske Emirater siger nu, at de er det første land i verden, der bruger K9 politihunde til at opdage COVID-19- virus hos mennesker.

Dubai International Airport har nu et specialiseret team af hunde og trænere til at screene passagerer for COVID-19. Processen er enkel og gør ikke ondt. Ansatte i Dubai Health Authority udtager svedprøver fra passagerer.

Prøverne bliver taget fra deres armhuler, hvilket er en signifikant mindre smertefuld procedure end de sædvanlige næse- og halspinde, der er blevet normen for testning.

Derfra snuses prøven af ​​hundene gennem en tragtlignende genstand. Der er ingen direkte kontakt mellem hundene og passagererne. Hvis hunden opdager et positivt resultat, tages passageren til nasal PCR-test.

https://www.youtube.com/watch?v=rWOkm6rjPvQ&feature=emb_logo

Kan hunde lugte coronavirus?

En undersøgelse, der blev foretaget i maj i år af velgørenhedsmedicinske detektorhunde fra det offentlige forskningsuniversitet London School of Hygiene & Tropical Medicine og Durham University, understøtter det faktum, at luftvejssygdomme har deres egen unikke lugt, hvilket betyder, at trænede hunde vil være i stand til at opsnuse dem, der bærer COVID-19-virussen.

Siden marts i år har et forskerteam ved den franske nationale veterinærskole i Alfort, École nationale vétérinaire, uddannet detektorhunde til at snuse spor af denne stamme af coronavirus. Hundene trænes ved hjælp af svedprøver fra mennesker inficeret med COVID-19. De fleste hunde kan påvise en positiv prøve fra en række med negative prøver med 100% nøjagtighed. Sved og ikke spyt tages, fordi det anses for ikke at være smitsom - en sikrere løsning for alle involverede.

Ifølge forskerteamet kan en hund, der er trænet til at snuse andre sygdomme, lære at opsnuse COVID-19 på blot 6-8 uger. For en hund, der ikke er blevet trænet til at opsnuse sygdomme, kan processen tage seks måneder. Alle de hunde, der er trænet til at påvise virussen, kontrolleres regelmæssigt ved hjælp af næse- og blodprøver. Indtil videre er ingen af ​​de anvendte hunde blevet inficeret.

Sundhedstjenestemænd i Dubai lufthavne får en hjælpende hånd med screening af coronavirus fra hunde.

I Tyskland har forskere fra University of Veterinary Medicine Hanover trænet hærssnifferhunde til at skelne mellem prøver af væsker taget fra raske patienter og dem, der var inficeret med COVID-19. Hundene havde en nøjagtig detekteringsgrad på 94% med 157 korrekte positive identifikationer, 792 korrekte reflektionen af ikke-inficerede prøver og 33 forkerte resultater.

Deres påfund blev offentliggjort i tidsskriftet BMC Infectious Diseases, hvori de konkluderede, at "i lande med begrænset adgang til diagnostiske test kan detektorhunde have potentialet til at blive brugt til massedetektion af inficerede mennesker. Yderligere arbejde er nødvendigt for bedre at forstå potentiale og begrænsning ved brug af detektorhunde til påvisning af virale luftvejssygdomme. "

Dubai International Lufthavn påkræver også en negativ test før ankomst

Brug af detektorhunde er ikke den eneste form for beskyttelse, der findes i lufthavnen mod COVID-19. Fra 1. august skal alle passagerer, der rejser til eller gennem Dubai International eller Dubai World Central lufthavn, påvise en negativ COVID-19 PCR-test, taget op til 96 timer før rejsen. Passagerer fra lande med høj risiko eller dem, der udviser symptomer, kan blive testet igen ved ankomsten i lufthavnen.

Læs også om Rejsetips: sådan beskytter du dig mod COVID-19 under rejsen.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €