Hong Kong åbner endelige sine grænser for rejsende for første gang i to år

Fra den 1. maj afslutter Hongkong sit forbud mod indrejse for personer, der ikke har bopæl i landet. Regeringen udsendte en pressemeddelelse fredag d. 22. april, hvori det fremgår, at de lemper deres meget strenge restriktionerne i maj, efterhånden som coronavirus-smitten gradvist stabiliseres. "Selvom de daglige passagerankomster er steget siden 1. april, hvor regeringen ophævede flyveforbuddet fra ni oversøiske regioner, er antallet af importerede smittetilfælde faldet i stedet for at være steget," hedder det i pressemeddelelsen. Som sådan vil Hongkongs strenge corona foranstaltninger blive justeret for at tillade ikke-herboende at komme ind i byen fra den 1. maj - første gang siden marts 2020. Men Hong Kong, hvis politikker er tæt på linje med dem i det kinesiske fastland, opgiver ikke sine strenge regler såsom obligatorisk karantæne endnu.

Hong Kongs regler for internationale rejsende

Under det nye adgangssystem skal rejsende tage en COVID-19 hurtigtest i lufthavnen. De, der er negative, vil blive sendt til et udpeget karantænehotel i syv dage. Før indrejse skal de være fuldt vaccinerede med et anerkendt vaccinationspas og teste negativt med en PCR-test udført 48 timer i forvejen. De skal også fremvise bekræftelse på, at de har reserveret og forudbetalt for overnatning på deres karantænehotel. Ud over vaccinationspas og negative testresultater kræver Hong Kong, at alle rejsende udfylder en sundhedserklæringsformular. Når formularen er udfyldt, modtager passagererne en QR-kode, som kan scannes i lufthavnen for adgang.

Covid-flyvningsreglerne skal lette fra maj

Hong Kong er et af de lande, der har suspenderet international flytrafik for at forhindre spredningen af Covid-19. De håndhæver i øjeblikket et syv-dages ruteforbud på flyvninger, der medbringer tre eller flere corona-smittede passagerer. Fra 1. maj reduceres suspensionen fra syv til fem dage. Og fly vil kun blive suspenderet, hvis fem eller flere passagerer tester positivt ved ankomsten, i stedet for tre passagerer. En talsmand for regeringen udtalte, at de var klar over, at forbuddet havde været "for hårdt, hvilket førte til suspenderinger af forskellige ruter og nemt forstyrrede rejseplanerne for folk, der kom tilbage til Hong Kong." Lokale medier rapporterer, at Hong Kong allerede har suspenderet 23 flyvninger i april, inklusive Cathay Pacific-ruter fra London, Manchester og Sydney; Emirates ruter fra Dubai og Bangkok; og KLM-flyvninger fra Amsterdam, fordi tre eller flere personer ombord enten var testet positive ved ankomsten eller ikke havde den nødvendige helbredsdokumentation med sig. Suspenderingspolitikken ved flyrejser til Hong Kong gør det vanskeligt at planlægge en rejse dertil, da ruter kan aflyses med kort varsel. For at undgå dette er flyselskaber såsom British Airways og Virgin Atlantic stoppet med at flyve til Hong Kong indtil senere på året.

Mundbind og restriktioner i Hong Kong

Maskering i Hong Kong er stadig en fastsat regel, hvor mundbind er påkrævet i udendørs og indendørs offentlige omgivelser. Restauranter genåbnede i sidste uge for spisning, fitnesscentre er åbne igen, og grænsen for offentlige forsamlinger er blevet øget fra to til fire personer per gruppe. Vaccinepas er påkrævet de fleste steder, herunder supermarkeder, indkøbscentre og restauranter. Læs også om stigningen af ​​ultra-lange flyvninger: Vil du tilbringe 18 timer i et fly?

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €