Hjemmeskole-projekt: lær dine børn at planlægge en rejse

Hvis din familie savner at rejse, og dine børn farer rundt derhjemme som følge af isolation og social distance, så er det måske nu tid til at lære dem nogle af de vigtige færdigheder, der er nødvendige at beherske for at planlægge en rejse. Det kræver erfaring at forberede en fantastisk rejse. Alt lige fra research og budgettering til tidsplanlægning og et kendskab til det basale i det lokale sprog er vigtige brikker i planlægningen. Børn fra otte år og op efter kan begynde at anvende deres viden til at skabe deres drømmeferie.

Skoler lærer sjældent børn at planlægge en rejse, så udnyt tiden hjemme til at lære dem en vigtig lektie. Læs med her, og start jeres planlægning.

Hvor skal I hen?

Som enhver erfaren rejsende ved, så kan den sværeste fase i planlægningen være at beslutte, hvor rejsen skal gå hen. Start med at lave en brainstorm over byer, dine børn har hørt om, og få dem til at skrive ned, hvorfor de gerne vil besøge netop de byer.

Glem heller ikke at personlige anbefalinger er værd at lytte til. Få børnene til at spørge deres nærmeste venner om råd. Du kan udvikle deres beslutnings- og prioriteringsfærdigheder ved at få dem til at oprette en kort liste med fordele og ulemper for hver destination.

Læs også om tag på safari direkte fra din sofa.

Børn kan planlægge ture og ruter hjemmefra.

Book det grundlæggende

Når I har besluttet jer for, hvor turen skal gå hen, så skal I tænke over nogle af de grundlæggende elementer ved turen - hvornår vil I rejse, hvordan kommer I dertil, og hvor skal I bo? Vejret har meget at skulle have sagt, når det kommer til det perfekte rejsetidspunkt, så lav en hurtig google-søgning af 'gennemsnitligt vejr i by xx'. Det vil give jer et godt udgangspunkt. Turistforum vil også give et nyttig indblik i store begivenheder, som finder sted på destinationen.

Lav også en liste over fordele og ulemper ved transporten til jeres destination, og I kan måske endda diskutere bæredygtige alternativer til at komme frem.

Du kan stadig se flybilletpriser og afgangstider på trods af de verdensomspændende rejserestriktioner i øjeblikket. Du kan i denne sammenhæng lære dine børn om, hvordan priserne på rejser potentielt ændrer sig i denne tid.  

Find et sted at bo

Den sidste vigtige fase i jeres rejseplanlægning, der skal besluttes, er, hvor I kan bo. Da internettet er fyldt med indkvarteringsmuligheder, der kun er ude efter at tage dine penge, så er det netop her, hvor nogle vigtige research-evner kan læres. Dette er ikke en beslutning, der skal forhastes. Børnene er nødt til at finde ud af, hvor I vil bo. Derefter kan I sætte datoer og destinationen i et hotelwebsted som eksempelvis Booking.com eller Expedia for at se, hvilke muligheder I har.

Mens billeder er et nyttigt hjælpemiddel, er det også en vigtig færdighed at lære at læse de skjulte små bogstaver og andres anmeldelser, men samtidig også hvordan man skal tage disse anmeldelser med et gran salt - kritisk tænkning. Bed dine børn om at nominere deres top tre steder at bo sammen med udgifter, afbestillingsgebyr, og hvorfor de synes, I skal bo der.

Læs også om 5 fantastiske hoteller, hvor du sover bag glasvægge.

I må ikke glemme at lave et budget, hvor alle de vigtigste omkostninger er inkluderet og noteret. Der er masser af skabeloner tilgængelige på internettet, som ældre børn måske kan hjælpe med, men for yngre børn kan det være lettere at holde det enkelt med punkter for transport, herunder inklusive til og fra lufthavn eller togstation, hotel, omkostninger pr. dag for spisning og souvenirs.

Læs også hvor lang tid før afgang I skal være i lufthavnen.

Planlæg jeres tid

Selv hvis din familie normalt tager en mere spontan tilgang til jeres rejser, så kan det betale sig at finde ud af, hvad I vil lave hver dag. En tredages rejseplan er et godt udgangspunkt. Børnene er nødt til at finde et vigtigt højdepunkt eller attraktion for hver dag. De skal desuden finde nogle gode frokost- og middagssteder, der afspejler den lokale kultur og dets køkken.

Når du rejser som familie, skal du sørge for at overveje sjove oplevelse, som ikke kun afspejler de verdensberømte seværdigheder. For yngre børn kan dette være legepladser og parker, for lidt ældre børn og teenagere kan det være et sted med en masse historie.

Verden gemmer på et utal af destinationer med skjulte historier.

Du vil måske også gerne have, at de skal tænke over, hvordan jeres familie kan støtte samfundsorganisationer og potentielt gør noget for andre. I kunne eksempelvis tage en tur med en lokal uafhængig guide.

Og nu I er ved det, hvorfor så ikke også lære sproget på jeres valgte destination at kende? Når alt kommer til alt, så det en perfekt måde at minde dine børn om, hvorfor det er vigtigt at kende mindst et par ord og sætninger på et andet sprog. I kan lave et lille skuespil sammen, hvor en spiller tjener, en anden kok og en tredje gæst. Gæsten skal så prøve at bestille en sandwich og en cola på sproget, tjeneren skal notere bestillingen og måske forklare, hvad restauranten byder til dessert, og kokken skal beskrive, hvilke råvarer han bruger til at lave sandwichen.

Læs også hvordan du lærer et sprog uden at forlade dit hjem.

Lav en pakkeliste

En anden nyttig øvelse, der udvikler selvstændig tænkning såvel som planlægningsevner, er at bede børn om at oprette deres egen pakkeliste. Dette indebærer at overveje, hvad der er nødvendigt at medbringe på rejsen – alt lige fra tøj, underholdning af bøger og kameraer til penge, pas opladere.

Børn kan lære meget af at lave pakkelister.

Tag denne udfordring til det næste niveau ved at få dine børn til at opdele alle tingene på pakkelisten i enten håndbagage eller kuffert. Du kan også udfordre dem yderligere ved kun at give dem lov til at medbringe et styk håndbagage!

Læs også om pakketips til den fornuftige rejsende.

Fortæl historien

Med alt det hårde planlægningsarbejde til rejsen, så er det næsten skynd ikke at kunne tage på den. Desværre er det stadig uvist, hvornår det igen er tilladt at rejse igen, men du kan bruge en kombination af virtuelle udflugter, billeder af byen, blogwebsteder og dine børns fantastiske fantasier til at få dem til at skabe deres egen historie om stedet. Det vil uden tvivl gøre jeres fremtidig rejse ekstra mindeværdig.

Læs også historien om hvordan julemandens rensdyr flyver.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €