Historien om Valentinsdag + 4 romantiske byer at fejre den

Hvert år den 14. februar fejres Skt. Valentinsdag af mange millioner mennesker verden over. Sankt Valentinsdag handler om kærlighed, og det fejres ved at give gaver, romantiske middage eller måske tage på en romantisk rejse sammen. Romantiske rejser på valentinsdag har en tendens til at være mere spontane end sommerferier eller rejser i juleperioden. Hvad mere er, ligger Valentinsdag i år lige i begyndelsen af ​​en dejlig weekend i midten af ​​februar. Så det er et perfekt tidspunkt at rejse til en af ​​de mest romantiske destinationer.

Men hvad er Valentinsdag egentlig, hvordan startede det, og hvor i verden er der mest romantisk? Det finder du ud af i denne artikel. Så læs med og find din perfekte Skt. Valentins rejsedestination.

Historien om Skt. Valentin kort fortalt

Historien om Skt. Valentin er alt andet end et Amerikansk marketingstunt. Valentinsdag har fået sit navn fra en berømt helgen, men der er flere historier om, hvem han egentlig var. Den populære tro om Skt. Valentine er, at han var en præst fra Rom i det tredje århundrede e.Kr.

Kejser Claudius II havde forbudt ægteskab, fordi han troede, at gifte mænd var dårlige soldater. Valentine mente, at dette var urimeligt, så han brød reglerne og arrangerede ægteskaber i hemmelighed mellem forelskede unge mennesker.

Da Claudius fandt ud af det, blev Valentine kastet i fængsel og dømt til døden.

Der blev han forelsket i fængselsdatteren, og inden han blev dræbt ved halshugning den 14. februar, sendte han hende et kærlighedsbrev signeret "fra din Valentine". Efter sin død blev han af den romersk-katolske kirke fremhævet som værende helgen Sankt Valentin, skytshelgen for kærestepar og alle forelskede.

Men ikke alle forskere er enige i denne oprindelse, særligt da der har vist sig at være flere helgener med navnet Valentin, som kunne forbindes med d.14. februar.

4 Smukke steder i Europa, som du kan holde Valentinsdag

Europa har et stort udvalg af byer, der associeres med kærlighed og romantik. Berømte kærlighedsbyer såsom Paris og Venedig er indlysende valg, når det kommer til romantiske byer, men andre europæiske byer tilbyder mere overkommelige - og lige så romantiske - rejsedestinationer. De fire destinationer nedenfor er værd at besøge året rundt, men deres smukke landskab og hyggelige gader gør dem specielt perfekte på Valentinsdag.

Verona, Italien - Hvis kærlighed var en by

Verona, hvor Romeo og Juliet svor hinanden evig kærlighed, er universelt kendt som en af ​​de mest romantiske byer i verden. Det er ikke så overraskende, at Verona hvert år bliver et endnu mere specielt sted at være i ugen op til 14. februar.

Byen kaldes i denne uge " Verona in Love ", og der er en række særlige begivenheder, der er dedikeret til alle par, der ønsker at tilbringe en romantisk ferie i Verona. Gader i byens centrum er dekoreret med store oplyste hjerter. Butiksvinduer er også dekoreret med kærlighedsrelaterede temaer, der og i provinsen tilbyder specielle menuer til par, hvor chokolade ofte er inkluderet.

Folk går i Piazza Dante, den smukke plads på det gamle marked fra Shakespeares tid, hvor et stort rødt hjerte er placeret. Til Valentinsdag forvandles Verona til kærlighedens by med ornamenter, lys og romantiske boder.

Par kan få adgang til Julies hus og andre monumenter og museer i Verona via en samlet billet. Koncerter, dans og kunstbegivenheder finder sted på gader, pladser, paladser og andre vidunderlige steder i Verona.

Selvom det mest populære turiststed i hele Verona er Julies Hus, så findes der andre lige så romantiske steder i byen. Castel San Pietro (eller St. Peters Slot), Piazza delle Erbe, Arche Scaligere, Castelvecchio og Arena Amfiteater er lige så imponerende og ikke mindst romantiske.

Prag, Tjekkiet - Kunst og romantik forenet i en by

Den tjekkiske hovedstad Prag er ligesom Verona på toplisten over de mest romantiske byer. Populariteten af denne destination har kun steget, efter den blev genopdaget i starten af 1990'ere. Sammen med arkitekturentusiaster og kulturelle attraktionssøgere vælger tusinder af forelskede par fra hele verden Prag som deres næste europæiske storbyferie.

Og byen er altid klar til Valentinsdag med hestevogne, der er ivrige efter at tilbyde dig romantiske ture gennem den uforlignelige middelalderagtige gamle bydel, hvor talrige hyggelige caféer og restauranter er klar til at give dig et bord til den specielle aften.

Aix-les-Bains, Frankrig - Paris' charmerende lillesøster

Mens Paris er kendt for at være en af, hvis ikke den, mest romantiske by i verden, er Frankrig fyldt med charmerende byer, som garanteret vil pumpe op for romantikken. Dette vidunderlige hjørne, beliggende i regionen Alperiens Riviera, er placeret naturskønt mellem de maleriske bjerge i Revard og Mont du Chat. Landskabet ser næsten ud til at være taget direkte ud af et postkort. Men det smukke alpine landskab er ikke det eneste, der tiltrækker tusindvis af besøgende.

Aix les Bains i regionen Auvergne-Rhône-Alpes i det sydøstlige Frankrig.

Stedet oser også af en markant romantisk charme. Faktisk er alle omgivelser i Aix-les-Bains fyldt med muligheder for eventyrlige aktiviteter.

I kan gå rundt i charmerende omgivelser i Lac du Bourget, eller måske klatre i Mont le Revard. Dertil kommer en unik appel af det blomstrende natteliv med en smule fransk fornøjelse, hvor du helt sikker efterfølgende, vil spørge dig selv, hvorfor du først nu har taget din bedre halvdel med hertil.

Delft, Holland - Den skjulte perle

Du vil helt sikkert blive forbløffet efter en rejse til denne skjulte perle, hvis du ikke før har hørt om denne hollandske by. I nogle kredse er Delft berømt for den hollandske maler Vermeer, som var en af de største malere i 1600-tallet.

Den imponerende gamle bydel med middelalderkirken Oude Kerk (berømt for sit 75 meter høje skæve tårn) og rådhus, der minder om den hollandske gotiske renæssance-arkitekturstil, efterlader dig med garanti forbløffet. Det samme gør den unikke atmosfære, du oplever ved at gå langs kanalerne i Delft eller ved at besøge en af ​​de hyggelige caféer langs Vrouwjuttenland, som er en af ​​de største kanaler, der går tilbage til det 15. århundrede. Hvis du besøger byen på valentinsdag, så vil du uden tvivl blive overrasket.

Læs også om hvorfor vi får det så godt, når vi rejser, og hvorfor netop H.C Andersen skrev sit berømte citat; "At rejse er at leve".

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €