Her er de sikreste rejsedestinationer for LGBTQ

Hvis man er homoseksuel eller på anden vis indgår under kategorierne LGBTQ, vil der være specifikke lande, man bør helt undgå at vise sin seksuelle orientering i.

En ny undersøgelse offentliggør, hvilke destinationer der har vist sig at være de sikreste for rejsende, som er medlem af LGBTQ, samt hvilke der er de farligste.

"LGBTQ Danger Index" blev udgivet af rejseskribenter fra Asher & Lyric. De har specialiseret sig i at undersøge og vejlede folk til en sikker rejse.

I deres nyligt udgivne undersøgelse om sikkerhed for LGBTQ rejsende placerede de 150 lande med flest internationale turister ved at se på otte forskellige faktorer og tildele scoringer til hver enkelt baseret på data.

Kategorierne var:

  1. Legaliseret ægteskab af samme køn (ja eller nej);
  2. Arbejdstagerbeskyttelse;
  3. Beskyttelse mod forskelsbehandling;
  4. Kriminalisering af vold;
  5. Adoptionsrettigheder;
  6. Andelen af ​​mennesker, der svarede positivt på et Gallup-spørgsmål om, hvorvidt det er et godt sted at bo;
  7. Er forhold af samme køn ulovligt;
  8. Propaganda- og morallovgivning.

Sverige er det sikreste land at rejse til som LGBTQ

Sverige toppede undersøgelsen og kom med en samlet score på 322 eller et "A", når alle de vægtede faktorer var tilføjet, mens anden og tredje placering gik til Canada og Norge. De ti mest sikre lande på LGBTQ  -rejselisten blev tildelt til Portugal, Belgien, Storbritannien, Finland, Frankrig og Island, mens Malta, New Zealand, Holland, Danmark, Sydafrika, Irland, Australien og Uruguay alle fik scoringer af B +.

Grunden til at Danmark findes så langt nede på listen, skyldes at vi ikke har en komité, som homoseksuelle kan henvende sig til, hvis de er blevet diskrimineret i forhold til bolig og andre områder af samfundslivet. Der kan dog klages, hvis en homoseksuel bliver diskrimineret i forbindelse med et arbejde.

Det absolut farligste land at rejse til

Undersøgelsen udpegede Nigeria som det farligste land for LGBTQ -rejsende. Nigeria fik en score på -142 på grund af sin samlede mangel på LGBTQ -beskyttelse, sammen med kriminalisering af forhold mellem samme køn og propaganda.

Homoseksualitet kan straffes med op til 14 år og i henhold til sharia-loven dødsstraf. Selv diskussionen af ​​ LGBTQ rettigheder er forbudt i det strengt konservative land.

Nigeria blev fulgt nøje op af Qatar med en score på -137, Yemen med en score på -128, og Saudi-Arabien med en score på -126.

Hvis du i øjeblikket planlægger din strandferie i 2020, skal du holde dig fra de populære turistdestinationer i Barbados, St. Lucia, Maldiverne, Tanzania og Kenya. Disse rejsedestinationer fik en score på -100.

Homoseksualitet er ulovligt i 38 af landene på listen. I andre lande, såsom Kina, Rusland og Indonesien, kan homoseksualitet være lovlig, men censurlove og manglende kriminalisering af vold gør dem til usikre destinationer for LGBTQ -rejsende.

Overraskende rangerede USA langt nede som det 24. sikreste land for LGBTQ -rejsende. Dette skyldes, at der ikke er nogen forfatningsmæssig eller føderal beskyttelse for LGBTQ i USA, og nogle stater forbyder "fortalelse for homoseksualitet" i skoler.

Læs også om de sikreste og farligste lande at rejse til i 2020.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €