Gå ikke glip af de bedste julemarkeder i Europa 2019

Julen er lige rundt om hjørnet, og ligeledes er disse fantastiske julemarkeder i Europa, der med sikkerhed kan få dig i julehumør før julemanden har sagt ho ho ho. Fra Salzburg, Wien, Budapest, Berlin til Bath. Her er de bedste julemarkeder i Europa med alt fra festlig mad, livende julemusik og håndlavede gaver i overflod. Du må bestemt ikke gå glip af 2019's bedste julemarkeder. Vi har samlet listen, så du kan planlægge dit juleeventyr.

1. Salzburg, Østrig

Hvornår?  22. november til 26. december 2019
Bedst til: Julesanger og gamle traditioner

Mozarts smukke hjemby forvandler sig til et særskilt julelandskab med den østrigske salme ”Stille Nat! Hellige Nat!”, som senere er blevet til den danske udgave "Glade Jul! Dejlige Jul!". I Salzburg vil du opleve markedspladser, der er har ændret sig meget, siden de første gang blev sat op i det 15. århundrede. Fokus her er på kvalitet over kvantitet, så forvent håndstrikkede sokker fremfor et fancy nyt stearinlys.

For at opnå en optimal juleglæde, kan du deltage i de gratis daglige koncerter kl. 17 foran katedralen eller deltage i fælles julesalme- syngningen om tirsdagen kl. 18-20.

Juletip: Tag på en 90-minutters bustur til den romantiske St. Wolfgang; onsdage er dette julemarked ved søen helt oplyst af stearinlys.

2. Wien, Østrig

Hvornår?  15. november til 26. december 2019
Bedst til: Skøjtebaner og traditionelt legetøj


Wien gnistrer med fe lys omkring juletid. Her ligger et utal af julemarkeder spredt langs de smalle gader i den gamle bydel. I boderne kan du finde klassisk trælegetøj og kunsthåndværk såsom håndlavede sæber og vaser. Du kan blive forfrisket med et dampende krus gløgg, mens den kølige luft opvarmes af duften af ristede kastanjer og friskbagte kringler.

En ydereligere sjov ting du kan tage dig til er skøjteløb på den fantastiske smukke skøjtebane foran Rådhuset og det store pariserhjul, hvor både unge og gamle kan nyde udsigten over den smukke by.

Juletip: Nogle af markederne starter og slutter tidligere end den officielle dato, så det er bedst at tjekke.

3. Berlin, Tyskland

Hvornår?  25. november til 31. december 2019 
Bedst til:
 Specielle gaver og kælkebakke

For en mere moderne overtagelse af tradition er kunstneriske Berlin helt opdateret. Byens centrum er pyntet med omkring 80 julemarkeder, der er endda et specifikt til hunde, så lad vær med at nå dem alle. Hvis du går efter det mest populære, bør du besøge Spandau. For udseende er Weihnachtszauber på det storslåede Gendarmenmarkt-torv det smukkeste med masser af kunst og håndværk.

På Potsdamer Platz handler det mindre om shopping og mere om vintersport, med kælkebane, curling og en skøjtebane med gratis lektioner for børn. 

Juletip: Nogle af Berlins mindre markeder er kun åbne i et par dage, så tjek, inden du booker.

4. Budapest, Ungarn

Hvornår? Fra 22. november til 1. januar 2020
Bedst til:
 skøjtebaner og julebelysning

I midten af november begynder julestemningen for alvor at glitre op ved Budapests to julemarkeder på dels Vorosmarty-pladsen og Basilica. Vorosmarty-pladsen er gemt lige i hjertet af byen og er Budapests ældste julemarked. Her finder du masser af madboder, kunsthåndværk og gratis koncerter.

Basilika tilbyder alt det ovenstående, men med lidt ekstra kant, nemlig Julelaserfremspring på selve basilikaen og en skøjtebane, der løber omkring et storslået juletræ.

Du vil også støde på masser af ungarske delikatesser, inklusiv skorstenskagen. Det er et af Europas mere bæredygtige markeder med miljøvenlige kopper, tallerkener og bestik.

4. Bath, UK

Hvornår? Fra 28. november til 15. december 2019
Bedst til: Traditionelle retter og skøjtebaner

Storbritanniens smukkeste marked, der strømmer langs Baths brostensbelagte gader, er stort, men kunstnerisk. Her finder du 80 procent af dets over 200 boder med lokale produkter - alt fra legetøj til spændende madspecialiteter til håndlavede smykker.

Kig ind i St Michael's kirke for gratis historiefortællinger og dejlige julesamler.

Juletip: Varm dig op med et glas gløggecider i Lodge på Stall Street, en hyggelig hytte med masser af jubel og en bar der sælger mere end bare varm chokolade og gløgg.

5. København, Danmark

Hvornår? 8. november til 23. december (Nyhavn); 15. november til 22. december (Nytorv); 16. november til 5. januar (Tivoli)
Bedst til: Ægte dansk julehygge

Danmark kan bestemt også noget, når det kommer til at sprede julestemning og glæde. Københavns markeder vrimler med festlig glæde. Juletræer, juledekorationer og julelys tilføjer markedspladserne med magi. I boderne sælges der trælegetøj, keramik, dekorationer og tykke håndlavede striktrøjer. I byens centrum findes flere markeder, men det er julemarkedet i Tivoli, der er Københavns bankende hjerte. Andre kroner Nyhavn som julestjernen.

Et pariserhjul snurrer rundt i aftenmørket, lys optænder på bladløse træer, mens en skøjtebane tiltrækker de eventyrlystne. Dertil kommer de brændende aromaer af karamelliserede mandler og den duftende kanel-gløgg. I København finder du dig selv midt i julemarkedets glæde.

Juletip: Har du brug for en pause fra festlighederne? Se de livlige barer, restauranter og klubber i Kødbyen.

Læs også om Hvornår du kan flyve uden pas.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €