Flyselskaber der aflyser flyvninger fra efteråret til marts 2023

Personalemangel, strejker og generelt kaos i lufthavnene tvinger flere flyselskaber til at aflyse flyafgange i efteråret og vinteren frem til marts 2023. Tusindvis af passagerer i hele Europa vil sandsynligvis blive berørt.

SAS Scandinavian Airlines

SAS Scandinavian Airlines har aflyst 1.700 flyvninger i Europa fra september- og oktoberplanen. 300 af disse skulle have afgået fra Københavns Lufthavn. Det skandinaviske selskab forklarer, at det er en af følgevirkningerne af den to uger lange pilotstrejke i juli samt en forsinkelse i flyleverancerne. Læs også om SAS-piloternes strejke afsluttes med ny overenskomst.

British Airways

British Airways (BA) har meddelt, at det aflyser 1.200 indenrigsflyvninger samt flyvninger i Europa i oktober på grund af en forlængelse af passagerloftet i Heathrow Lufthavn, der oprindeligt var gældende frem til 11. september. Loftet er et forsøg på at forhindre aflysninger i sidste øjeblik. Det blev indført i juli for at begrænse antallet af passagerer, der dagligt kan rejse gennem lufthavnen med maksimum 100.000. Den 15. august blev dette forlænget til 29. oktober. Flere flyselskaber må derfor aflyse eller omlægge deres flyvninger, eftersom passagerloftet er lavere end det antal passagerer, der har billetter på fly fra og til Heathrow. Yderligere 10.000 flyvninger bliver også fjernet i BA’s vintersæson, dvs. mellem 29. oktober og marts næste år. Det svarer til omkring otte procent af flyselskabets samlede vinterflyveplaner. BA’s flykapacitet er samlet set reduceret med omkring 13 procent mellem maj og oktober i år. BA oplyser, at de, der er berørt af aflysningerne, vil blive kontaktet og tilbudt en alternativ flyrejse eller en refundering.

Lufthansa

Lufthansa bekræftede i sidste uge, at det vil fjerne nogle flyvninger fra sin vinterplan fra nu og indtil 26. marts 2023. Indtil videre har det tyske flyselskab ikke bekræftet, hvilke aflysninger der er tale om. Dog har de meldt ud, at aflysningerne skyldes personalemangel, især i Frankfurt og München Lufthavn. Lufthansa kan også foretage ændringer i flyvetiderne fra oktober. Læs også om Lufthansa-strejke: Mere end 1.000 flyvninger aflyst, da personalet går i strejke.

Wizz Air

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air aflyser næsten alle sine flyvninger fra Cardiff Lufthavn i Wales i mere end seks måneder fra september. Dette omfatter flyvninger til populære europæiske feriedestinationer såsom Alicante, Korfu og Lanzarote. Kun to destinationer vil fortsat modtage fly fra Cardiff Lufthavn - Milano og Bukarest. Ifølge Wizz Air skyldes aflysningerne økonomisk pres.

American Airlines

American Airlines planlægger at fjerne mere end 29.000 flyvninger i november i et forsøg på at reducere forstyrrelser og undgå rejsekaos. Hyppigheden af nogle almindelige ruter reduceres, mens andre helt bliver fjernet.

Delta

Det amerikanske flyselskab Delta fjerner også mere end 4.000 flyvninger i november på grund af personalemangel forårsaget af et uventet antal arbejdere, der melder sig syge.

Ryanair tilføjer millioner af flyvninger til sit vinterprogram

Disse flyaflysninger kommer på trods af det stigende antal mennesker, der ønsker at rejse efter pandemien. Stor efterspørgsel og mangel på personale til at håndtere det store antal passagerer er det, der førte til mange af de forsinkelser, aflysninger og køer, branchen har været vidne til denne sommer. Men et flyselskab udnytter aflysningerne ved at øge antallet af flyvninger. Ryanair har netop tilføjet mere end en million sæder til sit vinterprogram i Storbritannien. - Mens British Airways aflyser otte procent af deres vinterplan på grund af personalemangel og Heathrows' kapacitetsbegrænsninger, tilføjer Ryanair nu flere flyvninger til vores største vinterprogram nogensinde, siger administrerende direktør Michael O'Leary i en pressemeddelelse. Det irske lavprisflyselskab tilføjer tjenester til og fra 20 britiske lufthavne, herunder Manchester, Gatwick og Stansted. Ifølge Ryanair er målet for det samlede antal passagerer i år vokset fra 165 millioner til 166,5 millioner. Læs også om pilotstrejke hos Lufthansa betyder flere hundrede aflysninger og forsinkelser.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €