En fantastisk multisensorisk Monet-udstilling åbner i Sydney

En ny udstilling i Sydney hylder kunstnerne Claude Monet og hans impressionistiske kunstkollegers malerier gennem lys, farve og lyd. Der bruges teknologi, der med store projektioner, animationer og stemningsfuld musik fører tilskuerne igennem den impressionistiske kunsthistorie fra midten af ​​det 19. århundrede til det tidlige 20. århundrede. Værkerne af Claude Monet og en række andre impressionistiske kunstnere, herunder Camille Pissarro, Pierre-Auguste Renoir, Paul Cézanne og Edgar Degas, vil være omdrejningspunkt for en kæmpe ny multisensorisk udstilling, der overtager Royal Hall of Industries i marts. Ligesom den enormt populære oplevelse, der bragte Vincent Van Goghs smukt strukturerede værker til live i det samme rum sidste år, vil Monet & Friends, Life, Light and Color bruge projektioner, belysning, animation, duft og lyd til at fremhæve penselstrøgene af Monets åkander, Degas ballerinaer og Cézannes landskaber. Impressionisterne var berømte for deres brug af bevægelse, lys, skygge og synlige penselstrøg - elementer, der vil blive fremhævet og forstørret i denne udstilling, der herved giver mere liv til værkerne. Mens kunstværkerne er betagende i sig selv, så kan de, der ønsker at lære om inspirationen bag værkerne, opleve fotografier og videoer, der ledsager udstillingen. ”Oplevelsen hylder Claude Monet og de impressionistiske malere fra midten af ​​det 19. århundrede, helt frem til det tidlige 20. århundrede, og udforsker ikke kun malerierne selv, men også den impressionistiske kunstretning midt i den sociale og politiske uro i tiden, ”. Sådan sagde Bruce Peterson, grundlægger af Grande Experiences, som er vært for begivenheden, i en pressemeddelelse. "Impressionismen er stadig en af ​​de mest fascinerende og elskede bevægelser i den moderne kunsthistorie."

Impressionismen genskabte øjeblikket

Impressionismen opstod i Frankrig i det 19. århundrede, da kunstnere afviste studiet til fordel for at bevæge sig udendørs for at fange det naturlige lys og verden, som de så det i det øjeblik (i modsætning til en "perfekt" skildring udformet fra hukommelsen eller en skitse). De impressionistiske kunstnere forsøgte ikke at male naturalistisk, men derimod at genskabe et særligt øjeblik fra virkeligheden. De undgik også klassiske emner og dykkede ind i moderniteten og skildrede det parisiske liv i en tid med turbulens og fornyelse. Stilen blev oprindeligt hånet af kritikere for sin manglende form og realisme, så kunstnerne begyndte at være vært for deres egne udstillinger.
                          ”Vidste du, at ordet impression stammer fra fransk og betyder indtryk?
Impressionisme betragtes nu som en af ​​de mest indflydelsesrige stilarter i kunsthistorien og baner vejen for andre bevægelser, herunder postimpressionisme, fauvisme og kubisme. Når du ser på et impressionistisk kunstbillede tæt på, vil du ofte ikke kunne se direkte, hvad det forestiller, men blot en masse små prikker og penselstrøg. Træder du derimod et par skridt tilbage, og ser billedet på afstand, vil du opleve et meget detaljeret motiv. Hensigten med de impressionistiske kunstmalerierne var at gengive stemninger, impulser og umiddelbare indtryk. Kunstnerne skulle uden nogle dybdegående analyser gengive, hvad hans øjne så. Motiverne kan derfor synes asymmetriske og tilfældige, som et flygtigt udpluk af virkeligheden. Monet & Friends - Life, Light & Color løber fra den 12. marts 2021 i Royal Hall of Industries, Sydney. Billetterne er til salg fra 1. februar. Du kan finde yderligere information på hjemmesiden her. Læs også om se New York City Ballets ‘Nøddeknækkeren’ i din stue til jul.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €