Disse caribiske lande åbner igen for turister næste måned

I takt med at COVID-19 restriktionerne så småt letter overalt i verden, er et par Caribiske lande begyndt at genåbne for turister i sommermånederne. Hvert land har indført en række strenge retningslinjer for at beskytte ikke blot dets borgere, men også besøgende på de respektive øer.

Overordnet set reagerede hele Caribien hurtigt på COVID-19-udbruddet, og som et resultat er antallet af besøgende fortsat forholdsvis lavt. Men heldigvis er nogle af Caribiens lande klar til at tage imod gæster i sommeren 2020.

Aruba

Den maleriske renæssanceø Aruba har turkisblåt vand og svajende palmer.

Premierminister Evelyn Weber-Croes annoncerede en foreløbig tidsramme mellem 15. juni - 1. juli for genåbning af øen.

”Som et land, der er meget afhængig af turisme, forbereder vi os på at modtage turister igen, men vi vil kun gøre det, når de rette foranstaltninger er på plads for at sikre besøgende og vores folks sikkerhed,” sagde premierministeren d. maj 8 i en pressemeddelelse. 

Landet har indført protokoller, der "overholder de højeste standarder for sundhed, sanitet og social afstand" ifølge pressemeddelelsen.

Vidste du, at Aruba er en tidligere hollandsk koloni. Øen er nu sit eget land. Aruba er dog stadig en del af Kongeriget Nederlandene. Alle indfødte Arubaner taler fire sprog; Engelsk, spansk, hollandsk og papiamento. Hollandsk og Papiamento er de officielle sprog på Aruba. 

Saint Lucia

Et smukt landskab af de berømte Pitoner i Saint Lucia. Pitonerne er et symbol på St. Lucia og er synlige over næsten alle steder fra øens landskab. De er ekstremt stejle, og de har en højde på over 700 meter.

Turistministeren, Dominic Fedee, meddelte, at den første fase af genåbningen af Saint Lucia begynder den 4. juni. Planen vil ophæve forbuddet mod internationale flyvninger fra USA.

”Strategien beskytter statsborgere og besøgende mod smitte af Coronavirus, COVID-19, gennem forhåndsundersøgelse; daglig screening og overvågning af personale og besøgende; sanitet på forskellige punkter i hele rejsernes rejse; og nye sociale distanceringsprotokoller, ”forklarer han i en pressemeddelelse fra Saint Lucia Tourism.

Cirka 1500 hotelværelser i landet forbereder sig på at åbne, indtil landets nye COVID-19-certificeringsproces er klar. Nye protokoller for besøgende inkluderer en negativ test inden for 48 timer før Saint Lucia-bundet flyvning. Ved ankomsten er ansigtsmaske og social afstand obligatorisk. Desuden vil sundhedspersonale foretage screening med temperaturmåling.

Vidste du, at Saint Lucia løbet af det 17. og 18. århundrede skiftede mellem fransk og britisk herredømme 14 gange! Østaten blev endelig uafhængigt i 1979.


Desuden er Saint Lucia er hjemsted for nogle af de bedste dykkesteder i verden. Du kan se alle slags vilde havdyr inklusive hvaler, søheste, delfiner og skildpadder!

Læs også om 5 af verdens bedste steder til at lære at dykke.

Bahamas

Luftfoto af luftfoto af eksuma på Bahamas. Exuma er et område på Bahamas, der omfatter over 365 øer, også kaldet cays. Det varme farvand omkring øerne kan prale af farverige fisk såsom blå tang fisk og papegøjefisk. 

Premierminister Dr. Hubert Minnis annoncerede foreløbige planer for landet til at genåbne sine grænser “på eller før” d. 1. juli. Tilgangen vil være baseret helt på antallet af COVID-19- smittede i landet.

”Vi ser på en mulig dato for kommerciel rejse før eller d. 1. juli i år,” forklarede premierministeren ifølge Tribune News - en Bahamisk nyhedsorganisation. ”Disse datoer kan ændre sig afhængigt af omstændigheden. Jeg vil dog gentage, at denne dato ikke er fastlagt. Den vil blive justeret, hvis vi ser en forringelse af COVID-19- udviklingen, eller hvis vi beslutter, at protokollerne og procedurerne ikke er på plads tilstrækkeligt til at retfærdiggøre denne åbning. ”

Vidste du, at navnet "Bahamas" kommer fra de spanske ord "baja mar", der betyder lavt vand eller hav.

Vidste du, at den caribiske flamingo er den nationale fugl på Bahamas. Østaten er hjemsted for over 80.000 vestindiske flamingoer.

Antigua og Barbuda

St. John's, Antigua havn ved skumring.

Østaten meddelte, at den ville åbne sine grænser den 1. juni. De oprindelige planer var at alle besøgende skulle i karantæne i 14 dage ved ankomsten, men politikere indså hurtigt, at det ikke ville være realistisk.

”Vi tror, ​​den gennemsnitlige opholdsperiode vil være syv dage og ikke 14 dage,” fortalte informationsminister Melford Nicholas til The Antigua Observer. ”Det vil ikke være muligt at pålægge en 14-dages karantæne for en besøgende.”

Der er stadig en række retningslinjer og forskrifter, der skal drøftes, som eksempelvis hvor meget besøgende skal betale for en hurtig virustest ved ankomst, men østaten er fortsat optimistisk, og den kan med succes åbnes igen i begyndelsen af ​​næste måned. 

Vidste du, at det samlede areal af Antigua og Barbuda er 442 kvadratkilometer. Begge øer er for det meste lavtliggende med koraller og kalksten, selvom der er nogle højere vulkanske områder.

Puerto Rico

Det Smukke Gozalandia vandfald i San Sebastian Puerto Rico ved dagslys.

Statslederne af Puerto Rico, Riganden Wanda Vazquez, annoncerede genåbning af strande, restauranter og andre virksomheder d. 26. maj ifølge Travel Pulse. Selvom rejser til Puerto Rico aldrig blev officielt forbudt, har turistbestyrelsen indført et guldstjernersystem til turistrelaterede virksomheder, der overholder de nye, strengere sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger.  

Den postkort-perfekte strand Flamenco.

Vidste du, at Flamenco-stranden i Isla Culebra i Puerto Rico ved flere lejligheder er blevet kåret som en af ​​de bedste strande i verden. Denne strand er praktisk talt bølgeløs, hvilket gør den ideel til snorkling, svømning, afslapning eller leg i sandet.

Grenada

smukt vandfald på øen Grenada i Caribien.

Premierminister Dr. Keith Mitchell annoncerede de foreløbige planer for genåbningen af landet i juni.

”Vi blev kollektivt enige om at gradvist begynde at lempe begrænsningerne for rejser, da smitten i regionen stort set er ophørt,” sagde premierministeren i en artikel, der blev offentliggjort i Caribbean Journal. ”Regeringer, flyselskaber og hoteller afslutter nu detaljerne i den gradvise genåbning. Under forudsætning af, at de nødvendige protokoller er på plads, forventer vi at åbne vores grænser i den første uge af juni. ”   

Vidste du, at den første opdagelsesrejse til Grenada blev ledet af Columbus i 1498.

Andre caribiske lande som eksempelvis Den Dominikanske Republik, Jamaica, Barbados og De amerikanske Jomfruøer planlægger alle genåbningsstrategier, men har endnu ikke annonceret de officielle datoer eller protokoller.

Læs også om 8 af verdens mest eksotiske steder.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €