Disse 8 danske byer er de ideelle post-COVID-destinationer

Hvordan rejser vil se ud om tre uger, tre måneder eller tre år er uvist, men forskning fortæller os, at den første bølge af rejser vil være regional, og vil favorisere mindre byer og naturområder med masser af plads til at færdes frit rundt. I skyggen af COVID-19 vil mange rejsende føle sig mest komfortable med at bo temmelig tæt på hjemmet og prioritere destinationer, der føles trygge, imødekommende og velkendte.

Små byer, der er indbydende, behagelige og lidt nostalgiske? Det lyder som tid til at pakke din weekendtaske og tage ud i det danske land.

Fra charmerende middelalderlandsbyer til byer omgivet af blomstrende natur. Mange af Danmarks skatte kan findes i disse destinationer.

Gudhjem

På Bornholm, den mest solrige region i hele Danmark, ligger Gudhjem ud til Østersøen. Gudhjem er berømt for sine pulveragtige hvide sandstrande, dramatiske kridtklipper, frodige skove og sit smukke naturlige lys, der tiltrækker kunstnere fra hele kloden til at male smukke landskaber. Den smukke havneby på Bornholm, dens stejle gader og gyder fører til vandet, mens dens vindmølle fungerer som kronen, der troner over bindingsværkshusene. Ved at klatre op på bjerget i Bokul får du en spektakulær udsigt over byen, de røde tag, havnen og havets bølger.

Det danske flyselskab DAT flyver hver uge flere gange fra København, Aarhus, Aalborg til Bornholms lufthavn Rønne Airport.

Ribe

Danmarks ældste by ligger langs kysterne af det naturskønne sydvestlige Jylland. Specielt malerisk med sin havn og brostensbelagte gader, har Ribe en rig historie og kan prale af et fascinerende levende Vikingemuseum samt et velbevaret middelaldercentrum. 

Byen blev grundlagt før vikingetiden ca. år 700, og dens imponerende domkirke, der kan dateres tilbage til 860 e.Kr., står der stadig den dag i dag og tilbyder en smuk udsigt fra dens tårn. Andre attraktioner som bør opleves i Ribe, er blandt andet Vadehavscentret, der ligger lige ved Vadehavet, og som er Danmarks største, fladeste og vådeste Nationalpark. Det er et enestående naturområde i Danmark, som blev udnævnt til Nationalpark i 2010.

Mariager

Mariager Museum er indrettet i en hyggelig 300 år gammel købmandsgård midt i den gamle købstad og klosterby.

Mariager er en attraktiv lille landsby, der er kendt for sine roser. Byen stammer fra det tidlige 15. århundrede og har smukke rosenbuske, der tilføjer farve til de brostensbelagte gader og træhuse. Engang var Mariager en fiskerlandsby, men i dag er byen et pulserende samfund med et væld af attraktioner, herunder forlystelser på Veteranjernbanen Mariager-Handest, der fører passagerer gennem det fantastiske fjordlandskab samt det sære Mariager Salt Center, som er et museum, der udforsker saltets magi og spændende historie.

Ebeltoft

Udsigten mod det gamle rådhus i den berømte by Ebeltoft i Danmark med sine gamle bygninger og brostensbelagte gader.

Ebeltoft er en lokkende by med maleriske brostensbelagte gader og skæve gamle huse. Byen nyder æren af ​​at være hjemsted for et af verdens største trækrigsskibe. Ebeltoft bliver ofte omtalt som et af landets smukkeste steder, især når hulstokker blomstrer om foråret, og når gaderne fyldes med musik om sommeren. Ebeltofts gamle lille rådhus, som blev bygget i 1789, er i dag omdannet til et museum, hvor man indenfor kan opleve et ægte middelalderrådhus. Man kan se vielseslokalet, klokkeværket og også fangekælderen, som dengang var hørte til et rådhus.

Dragør

Søde og farverige huse på en brostensbelagt gade i den smukke danske landsby Dragør uden for København.

Landsbyen hvor der engang boede drager? Måske. På trods af kun at være en kort køretur fra København, så Dragør er en indbydende, afslappet og magisk landsby, der føles som verdener væk fra storbyens travlhed. Dragør dateres tilbage til 1100-tallet og blev en gang betragtet som en af ​​landets vigtigste fiskerihavne. I dag fejres byens maritime fortid på Dragør Museum, og Sildens dag, der er en 22-årig tradition på Dragør fejres hvert år i august med sild, selvfølgelig, og musik. Desværre er sildens dag aflyst i år grundet corona, men heldigvis er der masser af andre grunde til at komme til Dragør.

Du kan nyde butikker og kunstgallerier, der ligger langs hovedgaden, beundre de smukke gule huse med røde flisetage og udforske de lokale museer i havneområdet. Du bør heller ikke gå glip af Amagermuseet, et historisk kulturmuseum der ligger i to gamle gårdhuse, der beskriver den hollandske immigrationshistorie på øen. Amagermuseet åbner igen d. 10. juni 2020.

Hornbæk

Hornbæk strand er Nordkystens største og mest besøgte strand.

Hornbæk ligger i Nordsjælland i et område, der er kendt som den danske riviera. Hornbæk er en idyllisk badeby, der ligger kort fra bredden af vores ​​naboland Sverige. Byens skønne badestrand med fint sand og klitter er perfekt på varme dage. Hornbæks havn ligger i et gammelt fiskerleje, der nu et populært turistmål. I dag tiltrækker Hornbæk dem med smag på livet med en sine fornemme restauranter og lokkende butikker, mens Hornbæk Plantage i udkanten af ​​byen byder på eventyrlig natur.

Ærøskøbing

En idyllisk gade med brosten og gamle huse på Ærøskøbing.

Ærøskøbing ligger på øen Ærø. Ærøskøbing har både maleriske brostensbelagte gader, vibrerende farvede strandhytter langs de naturskønne kyster, et dejlig torv med et madmarked, hvor du kan finde økologiske, lokale grøntsager og mange andre råvarer.

I dag kaldes Ærøskøbing for Eventyrbyen, da de smukke omgivelser sender en på eventyr tilbage i tiden. Byen blev i 2002 tildelt den prestigefyldte Europa Nostra pris takket være sin indsats for at bevare den europæiske kulturarv.

Faaborg

Faaborg havn, der ligger i det fynske øhav. Faaborg havn får hvert år besøg af ca. 13.000 gæstesejlere.

Faaborg ligger gemt i det bølgende landskab på Fyn. Byen er først dokumenteret i den danske historie i 1229, men dens storhedstid var i det 17. århundrede, da byen havde en af ​​landets største kommercielle fiskerflåder. Faaborgs havn har stadig meget at byde på særligt til gæstesejlere.

I dag tilbyder Faaborg en fredelig tilflugt fra travlheden i de større byer. Den unikke gamle bys historie lever videre i sine brostensbelagte gader med skæve huse, natur og indkøbsmuligheder. Du finder også gallerier, statuer, museer og en af ​​de mærkeligste offentlige skulpturer ved navn Ymerbrønden.

Læs også om at rejse er at leve.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €