Lufthansa forsinkelser? – Få kompensation og erstatning for forsinket Lufthansa fly

Var dit Lufthansa fly forsinket, overbooket eller helt aflyst? Så kan du have krav på op til 4.500 kr. i erstatning og kompensation pr. pasager.

Du kan selv søge erstatning for forsinket eller aflyst fly direkte hos Lufthansa, men proceduren  kan godt være lidt bøvlet og tidskrævende. 

Vi tilbyder derfor, at håndtere hele sagen for dig. Du skal intet betale - vi tager blot en mindre andel af det beløb vi ender med at skaffe i erstatning eller kompensation til dig.

https://vimeo.com/458197261

Over hvert fjerde Lufthansa fly er forsinket

Her på Flypenge har vi lavet en oversigt over punktligheden af 19 udvalgte flyselskaber med flest passagerer i Københavns Lufthavn. 2 ud af de 19 største var der ikke data på. Det drejer sig om: Ryanair og Danish Air Transport (DAT).

Når man ser på de nuværende tal for regularitet og punktlighed, fremgår det klart, at Lufthansa Koncernen er udfordret på trods af den flotte placering fra Skytrax. Det tyske flyselskab kommer på en 15.plads med 28,49% forsinkelser. Det svarer til, at lidt mere end hvert fjerde fly er forsinket.

Se hvilket flyselskab som indtog førstepladsen over de mest punktlige flyselskaber i 2018.

Forsinkelser og aflysninger med Lufthansa

Er dit fly med Lufthansa blevet forsinket, annulleret, eller er du blevet nægtet boarding på grund af overbooking, kan du kræve kompensation. Ifølge EU-forordning 261/2004 kan en person kræve erstatning på op til 4.500 kr. for forsinkede eller aflyste flyvninger. Du kan kræve erstatning 3 år tilbage for forsinkede og annullerede flyvninger.

Du kan ikke gøre krav på kompensation, hvis dit fly er forsinket ved afgang, men ankommer inden for den fastsatte tid. Flyvningen skal forsinkes i mere end 3 timer på ankomsttidspunktet før, du er berettiget. I tilfælde af at flyet lander 10 minutter før 3-timers deadlinen, men døren er lukket i over 10 minutter, kan du gøre krav på kompensation.

Hvor meget du kan få i kompensation fra flyselskabet for dit overbookede, forsinkede eller aflyste fly afhænger af rejsens længde, samt hvor længe du var blevet forsinket, da du ankom til dit bestemmelsessted – husk at kompensationen er pr. passager!

Din rejse var Sagen bliver sendt i retten Sagen bliver IKKE sendt i retten
under 1.500 km. og forsinket mere end 3 timer 907,50 kr. 1.450,00 kr.
1.500-3.500 km. og forsinket mere end 3 timer 1.430,00 kr. 2.325,00 kr.
over 3.500 km. og forsinket mellem 3-4 timer 1.080,00 kr. 1.730,00 kr.
over 3.500 km. og forsinket mere end 4 timer 2.175,00 kr. 3.485,00 kr.

Klag over overbooking med Lufthansa

Begrebet boardingafvisning omfatter ikke kun boardingafvisninger, som skyldes overbookning, men også boardingafvisninger af andre grunde, såsom driftsmæssige grunde.

Hvis Lufthansa har afvist dig mod din vilje, skal de yde dig kompensation i overensstemmelse med ovenstående skema. Forsinkelsen skal dog være på mindst to timer, og du skal afgå fra en EU-lufthavn ELLER dit fly skal være registreret i EU. Boardingafvisningen giver dig ret til at vælge mellem enten;

  • refusion inden for syv dage af den fulde købspris af billetten for den del eller de dele af rejsen, der ikke blev foretaget OG hvis det er relevant en returflyvning til første afgangssted
  • omlægning af rejsen til vedkommendes endelige bestemmelsessted ved førstgivne lejlighed
  • ændring af reservationen til et senere tidspunkt efter eget valg

Lufthansa skal desuden bistå forplejning i form af mad og drikke, to gratise telefonopringninger og indkvartering på hotel såfremt forsinkelsen strækker sig over natten.

Du kan læse mere om dine rettigheder ved overbooking og nægtet boarding her.

Få din berettiget kompensation fra Lufthansa

Har du oplevet forsinkelser på din rejse med Lufthansa, er du muligvis berettiget kompensation, såfremt forsinkelsen er over tre timer og ikke skyldes en ekstraordinær omstændighed.

Hos Flypenge er vi eksperter i dine rettigheder som flyrejsende. Som en del af Hornskov Vindberg har Flypenge mange års erfaring med håndtering af inddrivelse af penge, både i og uden for retten. Du kan udfylde dine flyoplysninger i vores ansøgningsformular her, og se hvor meget du er berettiget.

Deutsche Lufthansa AG, der kendes under navnet Lufthansa, er det største tyske flyselskab i kombination med sine datterselskaber. Lufthansas vækst i 2018 har givet dem titlen som Europas største flyselskab. En titel som Air-France førhen kunne prale med. Lufthansas hjemsted og hovedkontor er i Köln.

Lufthansa er medlem af Star Alliance, som er verdens største samarbejde mellem flyselskaber fra hele verden.

Lufthansas historie

Lufthansas historie begyndte i de brølende 20'er. Det nationale flyselskab "Deutsche Luft Hansa" blev indført i Berlin den 6. januar 1926 ved fusionen af ​​Junkers Luftverkehr AG og Deutsche Aero Lloyd AG. Navnet blev skrevet som et enkelt ord fra 1933. Det var en af ​​de første store, internationale respekterede flyselskaber. Fokuset var på sikkerhed, udvidelse af rutenettet og bedre transport af luftfartspassagerer.

Der blev gjort store fremskridt inden for lufttransport, passagerer og last, og i 1938 blev Lufthansa Europas førende med 250.000 passagerer om året.

Udbruddet af Anden Verdenskrig forhindrede enhver videre udvikling. Lufthansa var lovligt forpligtet af regeringen til at levere tjenesteydelser, transportfly og tekniske operationer. Efter Anden Verdenskrig blev det tyske flyselskab nedlagt.

Først i 1953 blev Lufthansa genoprettet. De daværende propelfly blev udskiftet med Boeings jettrafikfly i 1960'erne, og senere i 1997 blev selskabet en del af Star Alliance. I 2005 købte Lufthansa Swiss International Airlines og i 2009 Austrian Airlines.

Lufthansa destinationer

Lufthansa er et stort flyselskab med 620 flyvninger til 18 indenlandske og 197 internationale destinationer. Lufthansa flyver regelmæssigt til 78 lande i Europa, Amerika, Afrika og Asien. Det tyske flyselskab har en massiv passagertrafik på over 103 millioner passagerer om året og en lige så travl luftfragt. Netop disse faktorer gør, at dit Lufthansa fly kan blive et forsinket fly.

Lufthansa priser og anmeldelser

Skytrax har tildelt Lufthansa 5-stjerner og tilmed en plads på elitens top-10 liste over bedste flyselskaber i verden, som det eneste europæiske flyselskab. Skytrax vurderer og kårer hvert år alverdens flyselskaber og lufthavne.

Vurderingerne er baseret på passagerernes egne oplevelser med flyselskaberne. Afstemningen tager blandt andet udgangspunkt i siddekomfort, check-in-muligheder, service, underholdning ombord på flyet, og værdien for pengene. Over 20 millioner passagerer deltog ifølge Skytrax i afstemningen i 2018.

Lufthansa kan, udover titlen som det syvende bedste flyselskab i verden, blære sig med at have vundet prisen som det bedste transatlantiske selskab og "Best Airline" i Vesteuropa.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €