De bedste tidspunkter at besøge Salzburg for skisport, sjove festivaler og billige hoteltilbud

Salzburg er en by, der i den grad er fyldt med lyden af ​​musik. Gademusikanter findes på hvert hjørne og knalddygtige operasangere performer Mozarts berømte værker. Faktisk har Salzburg den længste festival af klassisk musikopera i verden, der kan opleves fra sommermånederne juli til august. Men Salzburg er så meget mere end blot Do-Re-Mi og così fan tutte. Sommermånederne bliver travle i Salzburg (også i Wien), hvor vejret er i top. Gaderne er mere stille om vinteren, hvilket betyder, at du har mere ro til sightseeing, men vær opmærksom på, at mange rejsende kommer til julemarkederne og det nostalgiske julemuseum om vinteren. Salzburg er en af ​​Østrigs smukkeste destinationer i alle sæsoner. Der er altid noget at opleve. I denne artikel får du et overblik over sæsonernes attraktioner.

Højsæsonerne (juni-august og december-februar) er de bedste tidspunkter at besøge Salzburg for perfekt vejr

Hvis du kan lide varme dage og solskin, er sommerhøjsæsonen det bedste tidspunkt at tage til Salzburg. Med blå himmel og temperaturer omkring 15-21 °C, er de omkringliggende bjerge perfekte til en vandretur. Byens vigtigste musikbegivenhed, Salzburg Festival, finder sted i juli og august. De historiske gader er fyldt med mennesker, der finder deres indre Maria von Trapp. Den berømte filmskuespillerinde Marlene Dietrich kom hertil i 1930'erne. Hun blev efterfulgt af en lang række andre kendte personer. Tag til Café Bazar i hjertet af Salzburg for at se nogle af de mennesker. Du kan måske se en berømthed eller to i sæsonen. Om vinteren ser byen helt anderledes ud. Skisportsstederne tænder deres lys, og vintersportselskere drager til pisterne. Både sommeren og vinteren er travle; priserne er højest om sommeren, og selvom du kan få nogle gode tilbud om vinteren, holder hotellerne deres priser høje til den travle juleferie.

Skuldersæsonen (marts-maj) er det bedste tidspunkt at opleve Salzburg som en lokal

Da skisæsonen lakker mod ende i marts, bryder mere traditionelle aktiviteter og små lokale festivaler frem i marts, april og maj. Det er en stille periode mellem de to højsæsoner, og temperaturerne stiger til 10 °C. Der er en følelse af overgang på denne tid af året. Mens skisportsstederne pakker sammen og forbereder sig til sommeren, bliver høje majstænger rejst rundt i byen af ​​lokalbefolkningen i traditionel nationaldragter. Øltelte sættes op. Hvert telt føles som en mikroølfestival, mens hornorkestre begynder at spille udenfor. I påsken, der enten falder i marts eller april, tændes bål på bjergtoppene. Du skal dog huske på, at det er meget regnfuldt på denne tid af året. Det kan godt være fugtigt og varmt, men der er meget stor chance for kraftige byger, især i maj.

Lavsæsonen (september-november) er fantastisk til fredelige gåture og budgetpriser

Mirrabell slottet er på listen over must-see for de fleste besøgende i Salzburg. Mirabell er en historisk bygning opført i ægte barok stil af ærkebiskop Wolf Bietrich von Raitenau i 1606. I slottets smukke marmorhal kan du opleve atmosfæriske melodier af store klassiske komponister fremført af anerkendte ensembler og solister. Men du skal skynde dig at booke plads, da der er rift om billetterne. De fleste antager, at det bedste tidspunkt at opleve Mirabell slottet er om foråret eller sommeren. Men selvom det er her, de fleste af blomsterne blomstrer, rummer efteråret en særlig charme, du ikke finder på nogen anden tid af året. Salzburg er meget mere stille i lavsæsonen. Hele byen har den kølige, tilbagelænede følelse, der følger med sæsonskiftet. Bladene bliver orange, de mange smukke skulpturer i byens haver kan nemt ses. Men endnu bedre, det er gratis at komme ind i haverne. Når du kombinerer dette med lavere hotelpriser i lavsæsonen, så har du det perfekte tidspunkt at besøge Salzburg på et budget.

Januar er stille og kold i Salzburg

Januar er den koldeste måned i Salzburg, og også den roligste. Mens skiløjperne i de omkringliggende feriesteder fortsat tiltrækker dedikerede skiløbere, er der i byen kollektive tømmermænd fra julen. Kulturmæssigt fejrer byen sin mest berømte søn med en uges musik omkring Mozarts fødselsdag (27. januar). Top begivenheder: Mozarts fødselsdagsfejring 

Salzburg er stille i februar, da turister holder sig til skiløjperne

I februar begynder Salzburg at vågne op. Det er her, der afholdes mange baller, men det er stadig en stille tid for turisme, og mange attraktioner forbliver lukkede. Nærliggende skisportssteder er dog travle. Top begivenheder: Aperschnalzen. Det er en konkurrence og gammel tradition i Bayern og i Salzburg, der går ud på at svinge en pisk, så den giver et højt knald. Aper eller Apa er et bayersk ord, der betyder ”et areal der er fri for sne”.

Marts bringer et strejf af forår i luften

Vejret i Salzburg er uforudsigeligt i marts, men hvis du er heldig, begynder foråret at blomstre op. Hvis påsken falder i marts, er byens traditionelle festligheder noget helt særligt at se. Nøglebegivenheder: Salzburg påskefestival (kan falde i april)

April er starten på musiksæsonen

Selvom det traditionelle østrigske ordsprog "April, april, gør hvad den vil" bestemt er sandt for vejret, begynder mange musikalske begivenheder denne måned. Gademusikanterne begynder at dukke op i gadebilledet, efterhånden som skisæsonen går på hæld. Top begivenheder: Salzburg Pinsefestival 

Maj er majstangsæson

Der er lidt af en pause i turismen i maj. Skisæsonen er forbi, men sommersæsonen er ikke startet endnu. Det gør maj til et godt tidspunkt at besøge Salzburg, da vejret er godt, mens der samtidig er mere ro til at opleve byen. Top begivenheder: Majstangfester. Majstangen hejses for at markere sommerens kommen.

Årets første sommermåned Juni byder velkommen til mange turister

Salzburg begynder at få travlt i juni. Undgå folkemængderne og tag til byens Bach-festival, som finder sted i kirker rundt omkring i byen. Lokalbefolkningen i traditionelle nationaldragter paraderer til ære for den bibelske figur Samson. Samson har været en folkehelt for den østrigske delstat Lungau siden 1635. Top begivenheder: Samson-optog

Juli byder på høje sommertemperaturer og mange turister

Juli er højsommer og temperaturerne stiger. Mange lokale begiver sig ud af byen, mens turister myldrer ind. Dette er det perfekte tidspunkt at svømme i de turkisblå søer, hvor de omkring Salzburg stadig er forfriskende kølige. Top begivenheder: Sankt Jakobs dag ceremonier 

Salzburg-festivalen starter i august

I august indtager Salzburg Festival for alvor byen. I udkanten af byen afholdes golfturneringer, og minikunstfestivaler dukker op. Top begivenheder: Salzburg Festival, Hellbrunn Festival (ved Schloss Hellbrunn )

I september tager folk til bjergene, når festivalen i Salzburg slutter

Der er en udvandring af turister i september, da Salzburg-festivalen afsluttes. Det er dog stadig varmt, og turister ankommer for at få en roligere oplevelse i byen. Det er det perfekte tidspunkt for vandreture og klatring i bjergene. Top begivenheder: Sidste begivenheder i Salzburg Festival 

Oktober er en roligere måned i Salzburg

Oktober er den tørreste måned i Salzburg. Selvom det officielt er blevet efterår, kan det være meget varmt. Musikentusiaster ankommer til Kulturtage, en puristers musikfestival. Top begivenheder: Salzburger Kulturtage, Almabtrieb (udsmykning af køer)

November ser Salzburg på sit mest traditionelle

November er et godt tidspunkt at besøge Salzburg for at opleve de lokale traditioner. Det er Salzburgs "de dødes dag" den 1. november, og den 11. november er det Sankt Martins dag, og restauranter serverer traditionelle gåsemiddage. Top begivenheder: Allehelgensdag, Sankt Martins dag

December handler om julemarkeder

Julemarkeder er hovedattraktionen i december; du kan finde nogle mindre turistede julemarkeder i distrikter uden for Salzburg. Hold øje med Perchta-skikken, hvor unge mænd klæder sig ud som djævelen. Topbegivenheder: Julemarkeder; Nytårsaften Læs også om 5 steder at besøge i Østrig.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €