Big Ben er klar til at ringe 2022 ind efter 4 års restaurering

Big Ben's urskiver vil være klar til, at det verdensberømte ur kan udføre sin vigtigste årlige rolle – nemlig at ringe det nye år ind for tusinder på gaden i London og millioner af andre, der ser med på tv. Big Ben i Storbritanniens Houses of Parliament har været skjult i næsten fire år, mens hundredvis af håndværkere har arbejdet i døgndrift på urværket. Det er blevet udskiftet, ommalet og forgyldt i den største restaurering siden det blev bygget i 1859. Nicholas Sturge, projektleder for bygge- og ingeniørfirmaet Sir Robert McAlpine, der står for renovationen af Big Ben, fortalte, at nedtagelsen af stilladset var en "massiv milepæl" i projektet på 79,7 millioner pund (696 millioner danske kroner). "Til nytår vil folk opleve en markant forskel; de vil får deres tårn tilbage," sagde han til Reuters. "Tagene vil være fuldt synlige sammen med de fire urskiver."
Vidste du, at Big Ben er formelt kendt som Elizabeth Tower. Det blev omdøbt til ære for dronning Elizabeth II's diamantjubilæum i 2012.
Big Ben, det største og mest nøjagtige klokkespil med sine fire sider, er et symbol på Londons og Storbritanniens parlamentariske demokrati rundt om i verden. Det er desuden et af de mest fotograferede steder i byen. Det er blevet en nytårsaftenstradition, at folk samles på Themsens broer, når Big Ben ringer det nye år ind. Alle fire urskiver vil være synlige igen den 31. december, hvor uret for sidste gang slår ved hjælp af sin midlertidig elektriske mekanisme, ifølge en pressemeddelelse fra det britiske parlament.

BLÅT FARVESKEMA

I slutningen af ​​november 2021 blev en af ​​urskiverne afsløret. De nye glaspaneler og kompliceret restaurerede detaljer, herunder preussiske blå visere og tal i stedet for den tidligere sorte. Sturge uddtalte, at en tidlig akvarel viste et blåt farveskema. Netop denne observation blev bekræftet af en malingsanalyse, der opdagede, at det første lag maling var preussisk blå. De blå visere er derfor en historisk opdatering til bygningens originale victorianske farveskema. "Det er virkelig slående," sagde han. "Når man står på gaden er det et rigtig godt nik til fortiden."
Vidste du, at Big Ben blev bygget i 1858 og fik navn efter den korpulente daværende engelske arbejdsminister sir Benjamin Hall (1802-67). Urværk og klokker blev igangsat i 1859. Nytårsaften 1923 hørtes Big Ben for første gang i radioen.
Blomsteremblemerne i de fire dele af Storbritannien - tidsel, shamrock, påskelilje og rose - er blevet ommalet i farverne fra Charles Barrys originale design til tårnet. Big Ben’s kimende 12 slag, der markerer årsskiftet, vil blive drevet af en elektrisk motor. Den originale victorianske urmekanisme vil tage over igen, når klokkerne genoptager deres velkendte mønster med at kime hvert kvarter og slå hver time om foråret. Alex Jeffrey, en af ​​tre urmagere ved Palace of Westminster - parlamentsbygningens officielle navn, udtalte, at uret var blevet transporteret til Cumbria i det nordvestlige England for at blive adskilt og genopbygget. "Alt er blevet gendannet til dets oprindelige specifikationer," sagde han. "Det er et massivt sæt - 11 og et halvt ton. For at give dig et eksempel, vejer en af ​​urviserne omkring 305 kg og minutviseren er 4,3 meter lang. Der er 312 stykker glas i hver urskive." "Det er kendt for sin nøjagtighed," sagde han. "Det store ur er designet ekstremt godt, og det afviger højst med ét sekund per time."
Vidste du, at Elizabeth Tower er mere end 96 meter højt, og har 334 trappetrin til klokketårnet og 399 trin til Ayrton Light i toppen af ​​tårnet.
Big Ben er sjældent stoppet med at slå. Selv efter en bombe ødelagde underhuset (House of Commons of the United Kingdom) under Anden Verdenskrig, overlevede klokketårnet, og Big Ben fortsatte med at slå timerne an. Læs også om de fem travleste lufthavne i Europa.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €