Austrian Airlines aflyst fly eller forsinkelser? – Få hurtig kompensation og erstatning

Var dit Austrian Airlines fly forsinket, overbooket eller helt aflyst? Så kan du have krav på op til 4.500 kr. i erstatning og kompensation pr. pasager.

Du kan selv søge erstatning for forsinket eller aflyst fly direkte hos Austrian Airlines, men proceduren  kan godt være lidt bøvlet og tidskrævende. 

Vi tilbyder derfor, at håndtere hele sagen for dig. Du skal intet betale - vi tager blot en mindre andel af det beløb vi ender med at skaffe i erstatning eller kompensation til dig.

https://vimeo.com/458196876

Forsinket med Austrian Airlines

Er du alligevel forsinket med Austrian Airlines, kan du kræve økonomisk kompensation, hvis forsinkelsen var med mere end 3 timer. Flyselskaber skal give dig kompensation i overensstemmelse med rejsens længde:

  • 250 euro for flyvninger under 1.500 km
  • 400 euro for flyvninger over 1.500 km
  • 400 euro for flyvninger mellem 1.500 km  og 3.500 km
  • 600 euro for flyvninger på mere end 3.500 km

Bemærk! Ovenstående beløb er pr. person. Hvis du kræver kompensation for andre medrejsende end dig selv, skal oplysningerne gives for hver person enkeltvis.

Du kan starte dit krav på kompensation hos flypenge, nemt og enkelt gennem 4 trin. 

Om du fløj til/fra EU

Hvis du påbegynder din rejse i et EU land, er du også omfattet af reglerne, selv om din flyvning slutter udenfor EU. Det gælder dog ikke i den omvendte situation, hvor du påbegynder din flyvning udenfor EU og slutter indenfor EU – med mindre flyselskabet flyver under en EU licens.

Forsinkelsen opstået uden for EU

Du er ikke berettiget komposition, hvis det forsinkede fly både havde afgang og ankomst uden for EU Ifølge EU-reglerne om kompensation skal enten afgangslandet eller ankomstlandet for det forsinkede eller aflyste flyafgang ligge i EU.

Rejser du fra et EU-land til et land uden for EU, er det i EU-landet, du skal kontakte de relevante myndigeder, hvis flyselskabet afviser jeres krav. Du kan også bare kontakte Flypenge.

Overbooking med Austrian Airlines

Boardingafvisning omfatter ikke kun boardingafvisninger, som skyldes overbookning, men også andre grunde, såsom driftsmæssige grunde.

Hvis Austrian Airlines har afvist dig mod din vilje, er du berettiget til kompensation og erstatning. Forsinkelsen skal dog være på mindst to timer, og du skal afgå fra en EU-lufthavn ELLER dit fly skal være registreret i EU. Boardingafvisningen giver dig ret til at vælge mellem enten;

  • refusion inden for syv dage af den fulde købspris af billetten for den del eller de dele af rejsen, der ikke blev foretaget OG hvis det er relevant en returflyvning til første afgangssted
  • omlægning af rejsen til vedkommendes endelige bestemmelsessted ved førstgivne lejlighed
  • ændring af reservationen til et senere tidspunkt efter eget valg

Du kan læse mere om dine rettigheder ved overbooking og nægtet boarding her.

Forplejning ved forsinkelser, aflysninger eller overbookinger med Austrian Airlines

Du har ret til forplejning, hvis din flyvning med Austrian Airlines er forsinket, aflyst eller er du blevet nægtet boarding.

Forplejning inkluderer to telefonopkald, mad og drikke, og såfremt det bliver nødvendigt indkvarering på et hotel og transport mellem lufthavnen og hotellet. 

Omfanget af forplejning og indkvartering vurderes ud fra hver situation med hensyn til passagerernes behov under de relevante omstændigheder og proportionalitetsprincippet (dvs. afhængigt af ventetiden).

Få din berettiget kompensation fra Austrian Airlines

Hvis dit fly med Austrian Airlines er enten forsinket, aflyst eller overbooket, kan du nemt og enkelt finde ud af om du er berettiget kompensation ved at udfylde Flypenges ansøgningsskema. Så klarer vi resten for dig.

Du kan læse mere om aflyste her og du kan læse mere om flyforsinkelser her. 

Austrian Airlines historie

Austrian Airlines AG er Østrigs nationale flyselskab og et datterselskab af Lufthansa-koncernen. Sidste år fejrede selskabet 60 års jubilæum.

Austrian Airlines har hovedkontor i Mozarts fødeby Wien, hvor de i byens internationale lufthavn, Flughafen Wien-Schwechat, også har deres hub og knudepunkt. 

"AUA", som selskabet ofte forkortes til i Østrig, transporterer omkring 14 millioner passagerer om året og beskæftiger 7.000 ansatte fra 58 lande. Austrian Airlines flyver til 6 indenlandske og mere end 120 internationale året rundt.

Austrian Airlines er medlem af Star Alliance. Star Alliance er den første globale alliance af internationale flyselskaber, hvor SAS, Lufthansa og Thai Airways blandt andre er medlemmer.

Det hele begyndte d.1 april 1918 med verdens første internationale flyvning mellem Vianna og Kiev.

Dengang var der ikke noget flyselskab, der hed Austrian Airlines, men derimod Österreichische Luftverkehrs AG.

Det østrigske flyselskab transporterede regelmæssigt breve mellem de to byer, hvilket var ret usædvanligt på daværende tidspunkt. 

Fem år senere, den 14. maj 1923, oprettede Österreichische Luftverkehrs AG den første kommercielle flyvning fra Wien til München. Under besættelsen i 1938 ophørte ÖLAG.

Det var først i 1955, da Den Østrigske Uafhængighedstraktat gav Østrig suveræniteten over sit luftrum tilbage, at det var muligt at etablere to separate luftfartsselskaber - Air Austria og Austrian Airways. 

Ingen af ​​disse selskaber havde dog rettigheder til at påbegynde internationale flyvninger.

Først da de valgte at fusionere d.30 september 1957, blev Austrian Airlines AG blev grundlagt. D.31 marts 1958 satte det nye østrigske selskab sit første fly i luften med kursen mod London. Derefter gik det stærkt for Austrian Airlines.

Austrian Airlines jetflåde, nye uniformer og online booking
I 1969 begyndte Austrian Airlines sin første langdistansflyvning. Turen gik over Atlanten til Manhattan. Manhattan var dengang epicenteret i verden. Et sted der lovede eventyr og et indblik i den fremtidige verden.

Da selskabet voksede i tresserne, udvidede flåeden sig. I 1971 var Austrian Airlines et selskab udelukkende bestående af jetfly. Tre år senere åbnede den internationale lufthavn i Wien.

De store fremstridt Austrian Airlines gjorde i firserne og halvfemserne bør heller ikke glemmes: i 1988 kom Austrian Airlines AG på børsen i Wien, i 1996 blev de nye uniformer tilføjet til deres store corporate design, og fra den 20. april 1999 blev det muligt at booke flyvninger online for første gang.

I 2000 blev Austrian Airline medlem af Star Alliance. I kølvandet på finanskrisen i 2008 blev selskabet privatiseret, og kort tid efter købt af den tyske koncern Lufthansa i 2009. I 2015 slog Austrian Airlines sig sammen med sit datterselskab Tyrolean Airways.

Austrian Airlines destinationer

Austrian Airlines er Østrigs førende flyselskab. Det rød og hvide flyselskab driver et rutenetværk på omkring 130 destinationer, hvoraf 6 er indenlandske ruter.

Den geografiske placering i hjertet af Europa, eller retter sagt Wiens Internationale lufthavn Wien-Schwecha, er den perfekte gateaway mellem øst og vest. De vigtigste for Austrian Airlines destinationer er Central- og Østeuropa og Mellemøsten. Austrian Airlines flyver både fra Aalborg, Aarhus, Billund og København.

Priser, anmeldelser og punktlighed

Den britiske konsulentvirksomhed Skytrax får hvert år mere end 20 millioner flypassagerer fra hele verden til at afgive sin mening. Deres meninger resulterer i en årlig Top 100-liste.

I 2018 fik Austrian Airlines en 16.plads på denne liste, hvilket er ganske godt sammenlignet med, at Air France er at finde som nr.25 og SAS som nr.60. På særligt et punkt klarer det østrigske selskab sig godt.

I både 2017 og 2018 modtog Austrian Airlines Skytrax's pris "Best Airline Staff Service in Europa".

Austrian Airlines er mere akkurate end Lufthansa

Med Austrian Airlines er der også gode odds for, at du ankommer til tiden. 

Her på Flypenge har vi lavet en oversigt over punktligheden af 19 udvalgte flyselskaber med flest passagerer i Københavns Lufthavn. Austrian Airlines placerer sig på en 5.plads med 22,74% forsinkelser.

Det østrigske selskab klarer sig noget bedre end moderselskabet Lufthansa, der placerer sig på en 15.plads med 28,49% forsinkelser svarende til, at over hvert fjerde fly er forsinket.

Se hvilket flyselskab som indtog førstepladsen over de mest punktlige flyselskaber i 2018.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €