Australiens nyeste nationalpark vil beskytte truede arter

En ny nationalpark er blevet åbnet i det vestlige Australien. Parken skal beskytte sjældne og kritisk truede dyrearter. Nationalparkerne Blue Mountains, Kakadu, Daintree og Uluṟu-Kata Tjuṯa er blandt de populære attraktioner for rejsende, der ønsker at opleve landets unikke og rigelige dyreliv. Nu forsøger en nyligt åbnet nationalpark at tiltrække flere naturelskere til det vestlige Australien og samtidig beskytte nogle af landets mest sjældne og truede arter. Dryandra Woodland National Park ligger to timers kørelse sydøst for Perth og omfatter naturreservater og dyrereservater for særligt sårbart dyrearter. Det er den første nationalpark, der er blevet åbnet i det vestlige Australiens region Wheatbelt, hvor besøgende typisk tager hen for at se det berømte klippeformat Wave Rock. Skoven Dryandra Woodland er allerede et populært rejsemål blandt vandrere og naturelskere med en række smukke stier til udforskelse - inklusive en, der fremhæver områdets aboriginske arv. Læs også om verdens længste kommercielle flyrejse.

Oplev de sjældne arter helt tæt på

Omkring 24 pattedyr, 98 fuglearter og 41 krybdyrarter er Dryandra Woodland hjemsted for. Det er et vigtigt fredningsområde for nogle af Australiens mest sjældne dyrearter, herunder det truede pungdyr, numbat, der er det vestlige Australiens nationale symbol). Af andre sjældne dyrearter kan nævnes chuditch, quenda, woylies og bushtail wallabies. Dryandra Woodland er også hjemsted for et rovdyrsikkert dyrereservat kaldet Barna Mia, hvor besøgende på ansvarlig vis kan engagere sig i dyrelivet i deres naturlige habitat. Der er desuden campingpladser og et overnatningssted samt køre- og vandrestier i området.
Vidste du, at mere end 80 % af planter, pattedyr, krybdyr og frøer er unikke for Australien og findes ingen andre steder i verden. Nogle af de australske dyr er meget kendte såsom kænguruer, dingoer, wallabies og wombats og selvfølgelig koalaen, næbdyret og echidna.

En national park til glæde for de næste mange generationer

Visionen om at skabe nationalparken har været undervejs i mere end et årti, fortalte en talsmand for Department of Biodiversity, Conservation and Attractions (DBCA). Den er en del af Australias Western Shield, et naturbeskyttelsesprogram for vilde dyr, som har været i drift i 25 år. Western shield har redet mange arter fra randen af ​​udryddelse. Ud over at sikre jorden til bevaring fortalte DBCA, at oprettelsen af ​​parken øger muligheden for nye initiativer såsom aboriginal involvering og udvikling af nye kulturelle og turisme forretningsmuligheder for lokalsamfundet. "Oprettelsen af ​​denne nye nationalpark vil bedre kunne beskytte naturens unikke oprindelige arter, samtidig med at den tilbyder vidunderlige udendørs rekreative muligheder for besøgende og lokalsamfundet," sagde miljøminister Reece Whitby. "Den nye nationalpark ligger inden for en dags rejse fra Perth og den vil uden tvivl være en populær destination for dyrelivsentusiaster, campister og vandrere i mange generationer fremover." Australiens flora- og faunaarter hænger i en tynd tråd Verden har i øjeblikket den værste bølge af uddøde arter siden udslettelsen af dinosaurerne for 65 millioner år siden. Og i Australien er 86 af deres oprindelige flora- og faunaarter nu kritisk truet. Ødelæggelse af levesteder, arter og byudvidelse truer deres hjemmehørende arters overlevelse. Med tilbagegangen af ​​Australiens oprindelige dyreliv hænger økosystemet i en tynd tråd. Når de først er væk, kommer de ikke igen. Læs også om Great Barrier Reef har mistet halvdelen af ​​sine koraller.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €