8 fakta om fly, som du sandsynligvis ikke vidste

Fly er en skør opfindelse, når man tænker over det. Vi har nogle interessante fakta om fly, som du sandsynligvis ikke vidste. Disse sjove kendsgerninger overbeviser dig måske endda om at købe flere flybillet.

Mad smager anderledes i luften

Har du nogensinde købt en snack eller et måltid og undret dig over, hvorfor det smager anderledes i luften? Eller hvorfor flymad ikke er den mest behagelige mad at spise? Grunden er at de atmosfæriske forhold i luften ændrer måden du overlever maden på. Den tørre og tynde luft i flyet dehydrer din næse, mund og også dine smagsløg, hvorfor nogle fødevarer kan synes at smage meget intetsigende, mens andre faktisk smager mere intenst og bedre.

Læs mere om Hvordan dine smagsløg manipuleres i flyet.

Piloter spiser ikke de samme måltider

Forestil dig, at du har to piloter. Den ene vælger måltidet med kylling og det gør den anden også. Forstil dig så maden er forgiftet. Det scenarie er måske forholdsvist usandsynligt, men af sikkerhedsmæssige forhold må piloter ikke spise samme måltid.  

Du kan have dit hus med på flyet?

Der findes faktisk et fly, som kan transportere et 4-etagers hus. ”Mriya” er verdens største fly, og det er et fragtfly. Mens det dog ikke transportere huse, så kan det bære op til 250 ton, hvilket svarer til et 4-etagers hus og 52 voksne elefanter.

Læs også om Verdens største fly nogensinde.

Dine chancer for at dø

Er du bange for at flyve? Det behøver du bestemt ikke være. Vi har en dejlig kendsgerning, der muligvis sætter tingene i perspektiv for dig. Du har en 1 til 11 millioner chance for at dø i en flyulykke. Du har flere chancer for at dø af et hajangreb.

Hvor er sæde nr. 13?

Nogle flyselskaber har ikke et sæde nummer 13, da mange passagerer betragter dette nr. som ulykke. Reno Air var det første flyselskab, der ikke inkluderede et sæde nummer 13, og siden da har både AirFrance, Lufthansa og Alaska Airlines også udeladt sæde nummer 13 fra deres flåde.

Læs også om Hvordan du vælger det bedste flysæde.

Turbulens

Hvis du virkelig hader turbulens, er her en interessant fakta, der beroliger dig. Der har ikke været en registreret ulykke på grund af turbulens. Du skal bare sørg for, at du har din sikkerhedssele på under hele flyvningen. Chancerne for at blive alvorligt såret som følge af turbulens er også små.

Læs mere om Turbulens.

Din hjerne snyder med dig

Føler du dig nogensinde svimmel, som om flyet hele tiden synker og stiger under flyvningen? Det gør flyet faktisk slet ikke. Det er blot flyet, som enten accelerer eller bremser. Inde i dine ører er der små hår, som måler acceleration, som derefter får dig til at føle, at du synker, men det er bare dit sind, der snyder dig.

Læs flere sjove fakta om fly her.

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €