5 måder at få bedre flyture på.

Fra at få de bedste siddepladser, til at undgå den lange kø ved security og indtjekningsdisken: Her er 5 måder, som sikrer dig bedre flyture.

Skønheden ved at flyve - at se søer og bjergkæder fra højt oppe i luften; kan ofte nemt glemmes midt i lange lufthavnskøer, trange flysæder og bagagegebyr.

Uanset om du rejser med en ægtefælle eller partner, børn eller solo, ved de mest hyppige flyvere, hvordan man kan lette smertepunkterne og maksimere glæderne. Nedenfor finder du en grundlæggende beskrivelse af, hvordan du gør flyrejser mere overkommelig, sjov og behagelig, så du igen kan været forundret over, at du kan svæve i luften på et gigantisk stykke metal.

Få billigere eller gratis flyveture til børnene!

At flyve som en familie kan virke uoverkommeligt, men der er lejlighedsvis tilbud, så hold dine øjne åbne:

Eksempelvis har SAS tidligere haft en årlig deal hvor børn flyver gratis (plus afgifter og takster) til visse lande i norden med 1 voksenbillet.

Nogle loyalitetsprogrammer giver dig mulighed for at bruge frequent flier miles til dit barns billetpris, hvis den voksne også bruger miles til turen. British Airways opkræver for eksempel 10 procent af de kilometer, som den voksne tildeler billet koster, sagde hun.

Bestil lufthavnsmåltider, snacks, mm. for bedre flyture

Sulten, men kort tid inden din flyvning? I nogle lufthavne giver mad apps dig mulighed for at bestille et måltid, snack eller kaffe og få det leveret til din afgangsport eller andre steder i terminalen.

American Airlines, har eksempelvis en indstilling integreret i deres egen app, som giver brugerne mulighed for at forudbestille mad fra lufthavnsrestauranter, så de kan springe over køerne. Og AtYourGate og Airport Sherpa er apps, der gør det muligt for passagerer i et par deltagende lufthavne at anmode om mad – og endda souvenirs og diverse, de måske har glemt (telefonopladere, flip flops) - gennem deres smartphones og få dem leveret til deres gate.

Du kan også bare medbringe din egen mad, hvis du af natur er lidt kræsen. Med lidt planlægning kan du medbringe din livret.

Undgå køer med hurtige sikkerhedsprogrammer

’TSA PreCheck’ er Transporatation Security Adminstrationens fremskyndede screeningsprogram, der giver medlemmer mulighed for at bruge specifikke lufthavnsbaner, hvor det ikke er påkrævet at tage sko og bælter af, eller at fjerne ting som væsker og bærbare computere fra bæreposer.

Ofte modtager du PreCheck, når du har ansøgt og er godkendt til Global Entry, det sikkerhedsprogram, der giver medlemmer mulighed for at scanne deres fingeraftryk og pas på automatiske kiosker i stedet for at vente i linjer. En tilmelding med fingeraftryk kræves for tilmelding.

Læs også hvordan du kommer nemt og hurtigt gennem lufthavnen.

Hold børnene underholdt

Med mindre du tilfældigvis flyver med et rejseselskab som har individuelle skærme for hvert sæde, anbefales det stærkt at du har en tablet med til børnene. Du behøver ikke købe en dyr ipad, Amazon Fire tablets koster en del mindre og er stadig rigtig gode til børn.

Læs også hvordan du får en god flyrejse med dit barn uden stress.

Adgang til en lounge

I betragtning af at nogle lufthavne er udstyret med deres fælles rum med smukke spisesteder, stikkontakter, bordplader og børns legepladser, kan det at hænge ud i fællesrum være mere afslappende end en overfyldt indenlandsk lounge med smadrede stikkontakter. Det, du ofte får med et flyselskabs hjemlige lounge, er stadig lidt bedre kundeservice, rummeligere badeværelser og gratis snacks.

Hvis din flybillet ikke tillader dig adgang, og du ikke ønsker at betale et årligt medlemskabsgebyr, kan du vælge et kreditkort, der inkluderer lounge-medlemskab som en fordel. Spørg din bank om hvilke tilbudspakker de har!

Noget af det der især kan få gøre en flyvetur til en dårlig flyvetur, er hvis dit fly er forsinket, overbooket eller helt aflyst – I det tilfælde kan du dog sandsynligvis få en form for flykompensation.

Tjek på flypenge.dk om du er berettiget til kompensation, i dag!

Asta has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 467 €

Cecilie has flown with EasyJet and has received: 388 €

Bent has flown with KLM and has received: 623 €

Tommy has flown with EasyJet and has received: 623 €

Thea has flown with Ryanair and has received: 383 €

Ida has flown with Ryanair and has received: 383 €

Lars has flown with Ryanair and has received: 383 €

Leif has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 1.246 €

Henrik has flown with Ryanair and has received: 958 €

Jákup has flown with British Airways and has received: 388 €

Jan has flown with Scandinavian Airlines System and has received: 623 €

Eva has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 582 €

Anna Sofie has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 194 €

Maja has flown with KLM and has received: 623 €

Linda has flown with Norwegian Air Shuttle and has received: 623 €